El tràfic de dones centra el programa del 25N a Gavà

Gavà ha presenta avui el programa d’actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, un feix de propostes elaborades per l’Ajuntament i les entitats de la ciutat, que tenen com a eix central el tràfic de dones i nenes amb finalitat d’explotació sexual

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, precisa que “amb tot plegat volem fer visible aquesta dura realitat que no és menor i també és present a casa nostra, ja que a Espanya es comptabilitzen prop de 45.000 casos”. Badia precisa que “cal sensibilitzar la gent d’aquest problema que sovint es manté ocult i que afecta a dones i nenes que viuen sota una situació de precarietat econòmica i social i que sovint entren en aquest cercle enganyades i després ja és quasi impossible que hi puguin sortir”.

El programa d’activitats que es farà del 22 al 29 de novembre i inclou activitats com conferències, exposicions, projecció de documentals, presentació de llibres, contacontes infantils i accions de sensibilització als centres educatius.

L’acte de ciutat per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista es farà el 25 de novembre, enguany per primer cop, a la plaça de Jaume Balmes, a les 18.30 hores i consistirà amb una concentració pública, la lectura del manifest i l’homenatge a les dones assassinades per violència masclista. També hi participaran l’Associació de Dones Clara Campoamor i l’alumnat de les Escoles Núria que faran una performance que convidarà a tothom a la reflexió. Badia ha fet “una crida a la ciutadania a sumar-se aquesta convocatòria, també als homes, perquè la lluita contra aquesta xacra ha de ser unànime, de tota la societat”.

Altres activitats destacades, segons la regidora de Feminisme, Alba Riba, “és l’exposició “Benvinguts a l’explotació”, una proposta visual de gran format que s’instal·larà a la mateixa Plaça Balmes i la conferència que, el mateix dia 25 de novembre, a les17 hores oferirà Amelia Tiganus a la biblioteca Josep Soler Vidal on presentarà el seu llibre on explica el seu testimoni com a supervivent de tràfic amb finalitat d’explotació sexual”

Un altre acte destacat per Riba “és la projecció del documental d’Alison Jayne Wilson: “Exit: un viaje desde el corazón de la trata de persones”, que es passarà el 24 de novembre, a les 18 hores, a l’Espai Maragall. La cinta narra la història de tres dones que busquen sortir de la pobresa i es troben al cor del tràfic de persones”.

Podreu consultat la programació aquí