El vent afecta alguns hivernacles a la zona agrícola de Gavà
S'ha desprès la tanca metàl·lica que voreja el Camí de la Mallola

El vent, que ha bufat amb força en els darrers hores, ha provocat algunes afectacions ala ciutat. A la zona agrícola, el president de la Cooperativa Agropecuària, Josep Pañella, ha explicat que “de moment, s’han reportat problemes en dos dels hivernacles on els plàstics han patit desperfectes, i em consta que a Viladecans hi han més túnels malmesos. D’altra banda, s’ha desprès la tanca metàl·lica que voreja el Camí de la Mallola”.

S’han reportat problemes en dos dels hivernacles (Foto: Josep Pañella)

Pel que fa als conreus, Pañella diu que “no sembla que, de moment, hagin vist afectats per aquest episodi climàtic” i que ara estan a “l’espera l’acusada baixada de les temperatures que anuncien els mapes i que caldrà anar seguint, perquè ja veiem que cada vegada ens hem d’acostumar a canvis extrems, que en aquest cas poden fer malbé alguns productes com les faves o les carxofes, mentre que bledes i calçots poden aguantar més bé”.

Pel que fa a la resta del municipi els bombers reporten 3 sortides. Una per retirar un arbre caigut al km 4 de la carretera BV-2041 i una xapa en la façana del número 47, al carrer de Pi i Maragall que amenaçava de caure. El servei més importat però, va ser per treballar en un sostre en una nau industrial, al número 42 de la carretera de Bertran i Güell, on va caure part de la tela asfàltica que, segons sembla, s’estava acabant de col·locar a sobre d’un vehicle.

A la platja

Foto: Xavi Cabo

L’onatge ha colpejat novament la nostra platja engolint bona part de la sorra i provocant danys en diversos punts. L’AMB treballa, des d’aquest matí, per reparar els desperfectes  provocats pel temporal que ha arrossegat el tancat de la zona dunar i ha fet malbé passeres de fusta i els pals d’acer de les banderes que hi ha a l’alçada del monument de La Vela. La sorra arrossegada per l’onatge ha deixat al descobert algunes dutxes que, en el seu dia equipaven, el mític càmping Albatros.

Dutxes al descobert de l’antic càmping Albatros (Foto: David Fernández)
L’AMB treballa per reparar els danys (Foto: David Fernández)

Previsions

El vent de mestral seguirà bufant i els cops més forts es donaran fins a mig matí al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, preferentment en zones de muntanya.

Després, el vent minvarà, però no desapareixerà. Nevarà de matinada a l’Aran i nord del Pallars Sobirà a qualsevol cota i hi tornarà a partir de mitja tarda. Durant el vespre, la nevada avançarà cap a Andorra i nord de la Cerdanya. Tota la precipitació que caigui serà en forma de neu. Fora del Pirineu, el matí serà assolellat, mentre que durant la tarda apareixeran bandes de núvols que viatjaran amb rapidesa cap al mar.