eleccions al Parlament de Catalunya
Una nena introdueix el vot de la seva mare, aquest matí al col·legi electoral ubicat al Casal Municipal de Cultura American Lake

S’han constituït amb normalitat les 54 meses electorals de Gavà que en les eleccions al Parlament de Catalunya d’avui permetran que els gavanencs exerceixin el seu dret a vot. Això significa, doncs, que puntualment a les 9 del matí han obert els 9 centres electorals, que en realitat són 10 ja que n’hi ha un, el Nou Espai Sant Jordi, que en realitat acull dos col·legis electorals. En aquests col·legis electorals avui durant tota la jornada hi haurà un total de 162 gavanencs darrera les meses electorals, tot i que ells són només el centre d’un dispositiu que és molt més ampli i que inclou, entre altres, als representants de l’administració pública, als membres i cossos de les forces de seguretat que operen a Gavà i també als interventors i apoderats del diferents partits polítics que concorren en aquests comicis.

A Gavà estan avui cridats a votar 34.441 persones, 212 més que en les darreres eleccions, les generals del 23 de juliol de 2023. Els electors podran votar en un d’aquests 9 centres repartits en els 4 districtes i 29 seccions en que s’ha dividit el territori gavanenc, i tindran a cada col·legi un total de 16 candidatures, que són les que es presenten en la circumscripció electoral de Barcelona, a la que pertany el nostre municipi. En total a tot Catalunya s’han proclamat un total de 64 candidatures electorals diferents.

Els col·legis electorals estaran oberts fins les 20:00 hores. Tot i això, les primeres dades en temps real de l’escrutini no es començaran a fer públiques fins passades les 21:00 hores, com és habitual, ja que és el temps mínim que sol transcorre abans no es comencen a processar els primers resultats enviats des dels col·legis electorals repartits per tota Catalunya. El que sí que sabrem abans, i dues vegades a més en aquesta jornada electoral, són les dades avançades de participació: el primer avanç de participació es farà públic a les 13:00 hores, i el segon a les 18:00 hores.