eleccions autonòmiques
Paperetes de les darreres eleccions autonòmiques de l'any 2017

Gavà en campanya

Els gavanencs que exerceixin el seu dret a vot en les eleccions autonòmiques del proper 14 de febrer trobaran paperetes corresponents a 15 candidatures que concorren en la província de Barcelona. Totes aquestes llistes, que es van proclamar oficialment en l’edicte del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicat el passat 20 de gener, es poden consultar aquí en la seva integritat i estan composades cadascuna d’elles per 85 candidats i un màxim de 10 suplents.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) – (PSC) es presenta amb una llista encapçalada per Salvador Illa que, com a Ministre de Sanitat fins el 26 de gener, ha estat qui ha pilotat des del govern central la lluita contra la pandèmia. Com a número 2 hi va Eva Granados, diputada que ha treballat activament en el passat a la comarca del Baix Llobregat.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) es presenta a Barcelona amb l’actual vicepresident del govern català en funcions de president, Pere Aragonès, com a cap de llista. El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, és el número 3 en aquesta llista que tanca de manera simbòlica Marta Rovira.

El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) es presenta amb Maria Àngels Chacón com a número 1 i Joana Ortega com a número 2.

Candidatura d’Unitat Popular-Un Nou Cicle Per Guanyar (CUP-G) es presenten a Barcelona amb Dolors Sabaté com a cap de llista. Com a curiositat, en el número 83 hi figura de manera simbòlica Anna Gabriel.

Junts per Catalunya (JxCat) tenen com a cap de llista a Barcelona a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. L’acompanya Laura Borràs com a número 2, i en posicions més simbòliques noms populars de la cultura catalana com Pilarín Bayés (76) o Joan Lluís Bozzo (81).

El Partit Popular/Partido Popular (PP) es presenta A Barcelona amb una llista que encapçalen Alejandro Fernández i la flamant incorporació provinent de Ciutadans Lorena Roldán. En aquesta llista hi trobem dues cares conegudes de la política gavenca: l’actual regidora i portaveu del PP, Mónica Parés, que hi va  com a número 19, i l’exregidor popular Josep Llobet, que hi va com a 82.

Carlos Carrizosa encapçala la llista a Barcelona de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (Cs), on un dels antics pesos pesats del partit, Jordi Cañas, ocupa la posició 61.

En Comú Podem-Podem En Comú (ECP-PEC) tenen llista a Barcelona encapçalada per Jéssica Albiach. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tanca aquesta candidatura de manera simbòlica.

Vox (VOX) també ha volgut presentar-se a aquestes eleccions i ho fa amb Ignacio Garriga com a número 1, mentre que en la seva llista pel Senat només hi ha Jordi Aguiló.

El Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC) presenta també llista a Barcelona encapçalada per Domènec Merino.

Izquierda en Positivo (IZQP) té candidatura també amb Celia Cánovas com a número 1.

Moviment Primàries per la Independència de Catalunya (MPIC) té llista a Barcelona encapçalada per Laura Ormella.

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) concorre en aquestes eleccions autonòmiques amb Marta Pascal com a cap de llista.

El Front Nacional de Catalunya (FNC) es presenta amb un independent, Alberto Pont, com a cap de llista.

Per últim, Recortes Cero-Grup Verd-Municipalistes (RECORTES CERO-GV-M) es presenta a Barcelona amb Nuria Suárez com a número 1.

A banda d’aquestes, hi ha altres 7 candidatures que també s’havien presentat a la província de Barcelona però que finalment no s’han proclamat. Són les candidatures del Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), Escons en Blanc (EB), Volt Europa (VOLT), Unidos por la Democracia+Jubilados (UNIDOS-Def-PDSJE-Somos España), Partido Familia i Vida (PFiV), Per Un Món Més Just (M+J), i Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC).

Accediu aquí a totes les notícies de la campanya d’aquestes eleccions autonòmiques que, si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no diu el contrari, es celebraran el diumenge 14 de febrer.