alcaldes socialistes
Els alcaldes socialistes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona demanen unificar la mobilitat en Fase 1

30 alcaldes del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) pertanyents a municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona demanen que en fase 1 de la desescalada s’unifiqui la mobilitat. Els batlles, entre els quals es troba l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, pertanyen a les Àrees Sanitàries de Barcelona ciutat, Metropolitana Nord, i Metropolitana Sud, i han enviat una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, explicant els seus motius.

En aquesta carta demanen al president que “valori, en el marc de l’inici imminent de la Fase 1 de la desescalada, i atenent a les grans realitats socials, econòmiques, sanitàries, administratives i estratègiques compartides entre aquest mateix territori, que es pugui configurar un mateix àmbit comú de mobilitat de cara ja a la propera setmana”.

Segons addueixen els batlles, “les regions sanitàries de Barcelona ciutat, i de les àrees metropolitanes nord i sud configuren una realitat social i econòmica innegable en el seu dia a dia per els milions de conciutadans que hi viuen, hi treballen, hi gaudeixen, hi es mouen entre les mateixes”. Aquest fet, asseguren els alcaldes, “ningú pot posar-lo en dubte”.

Els alcaldes recorden a Torra l’exemple de la conurbació de Madrid, on la seva població, a partir de l’entrada en Fase 1, “podrà desplaçar-se sense cap problema pel conjunt dels seus límits provincial”. I això, destaquen en la seva missiva, tot i que “tenen uns índexs epidemiològics més divergents entre les diverses zones del seu territori dels que actualment tenim entre les nostres tres regions sanitàries”.

Els alcaldes es queixen, seguin aquest argumentari, de que a Barcelona ciutat, a la Fase 1 la seva ciutadania “continuaria tenint prohibit sortir del seu municipi, i així seria fins a la Fase 3, , quan ja fins i tot es podrà desplaçar pel conjunt de l’Estat. Els ciutadans ni tan sols es podran desplaçar a un municipi al qual es pot anar caminant, com és el cas de l’Hospitalet de Llobregat, separat de Barcelona només per un carrer”.

Tanmateix, els batlles recorden que els ciutadans de les regions metropolitanes nord i sud, “tot i que tindran la possibilitat de desplaçar-se dins les poblacions de la seva mateixa regió sanitària, no podran desplaçar-se a una població de l’altra regió metropolitana, ni per descomptat a Barcelona ciutat”.

Entre els signants de la carta, a banda de Raquel Sánchez, hi ha entre altres els alcaldes i alcaldesses de Viladecans, Carles Ruiz; Castelldefels, Maria Miranda; Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; Cornellà, Antonio Balmón; L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; i Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. Per part de Barcelona ciutat s’adhereixen a la missiva Jaume Collboni, Secretari de Política Municipal del PSC, i Assumpta Escarp, Secretària de Salut del partit.