Els arbres a la tertúlia de Fita i Petjada

El club de lectura de muntanya Fita i Petjada organitza una nova trobada aquest divendres. En aquesta ocasió es farà una tertúlia sobre la importància de tenir cura del nostre entorn natural a partir de l’obra titulada “L’home que plantava arbres” de Jean Giono. El llibre s’ambienta en una comarca inhòspita de la Provença on , un pastor solitari planta milers d’arbres. Es tracta de la història d’Elzéard Bouffier, un home silenciós de muntanya que, sense que ningú en sàpiga res i sense esperar cap reconeixement a canvi, transforma el paisatge que l’envolta. De llavor en llavor i de planter en planter. Cada dia, durant totes les hores de llum. I mentre el país es debat en la primera guerra mundial, i després en la segona, ell continua plantant arbres incansablement, fins a cobrir tota la muntanya de verdor i canviar per sempre la vida de tots els habitats de la regió.

Així Giono fa el retrat d’un personatge que commou i testimonia l’enorme valor d’un gest tan senzill com és plantar un aglà i esperar que creixi.

La trobada es fara a la seu de la la Unió Muntanyenca Eramprunyà, al carrer de Salvador Lluch, 6 a les 19.30 hores i comptarà amb la presència de l’autor de l’epíleg del llibre, Martí Boada, qui a més és doctor en ciències Ambientals, geògraf i naturalista. També participaran en la tertúlia els integrants del grup ecologista Quercus de Gavà, Ángel Losada i Pau Jesús Navarro.