Els bastoners celebren 15 anys
Els bastoners celebren 15 anys

Els Bastoners de Gavà compleixen 15 anys i, per celebrar-ho, dissabte van organitzar diferents actes que van arrencar amb una cercavila, que va comptar amb l’acompanyament dels grallers de l’Anguila i de la Companyia General del Foc i que va sortir de la plaça Jaume Balmes fins arribar al parc de la Torre Lluc. A partir de les 21:00 hores es va fer un sopar popular al mateix parc, i a les 22:00 hores la fi de festa la posà l’actuació musical dels grups Lady Manhattan i PD Gansos.

Aquests actes arriben després que l’exposició que explica aquests primers 15 anys de l’entitat s’hagi estat a la Biblioteca Josep Soler Vidal unes quantes setmanes fins el passat 19 de maig. Des de llavors es pot veure a La Casa Gran, però compte perquè només fins aquest proper dissabte 3 de juny.

Helena Carvajal, presidenta de l’entitat des de finals del passat 2022, ens ha explicat que “l’exposició per una banda explica la nostra història, i per altra banda hi ha opinions de gent que està o que ha estat a la colla i que expliquen el que significa formar part de la nostra família. També hi ha una part on expliquem què és el ball de bastons, els orígens o el vestuari, per exemple”.

L’objectiu principal de l’entitat a l’hora de muntar aquesta exposició és “celebrar aquests 15 anys d’història que portem”. De fet, “acaba d’haver un canvi de junta directiva i un canvi generacional, estem començant a fer moltes coses i tenim molta il·lusió i molta motivació, i aquesta és una de les nostres propostes per tal de donar-nos a conèixer a la ciutat i que pugui saber de primera mà què ha significat per la gent formar part de la nostra família”.

D’aquesta manera, a més, l’entitat espera que “algú que potser s’ho està pensant es pugui animar a venir a provar el ball de bastons i a ballar amb nosaltres per experimentar el que nosaltres hem viscut tots aquestes anys”. En referència a això, Carvajal deixa clar que el ball de bastons “és molt fàcil tot i que la gent creu que és molt complicat. Jo, per exemple, no tinc molta coordinació i no se’m dona molt bé ballar, però una vegada ho proves et dones compte de que és molt fàcil i de que realment el que has de tenir són ganes de passar-t’ho bé i d’aprendre, com tot a la vida bàsicament. No té gran dificultat”.