Els Caminants de Francesc Lasarte celebren una passejada
Els Caminants de Francesc Lasarte celebren una passejada

17 persones van participar aquest diumenge en la passejada de tardor organitzada per la Colla de Caminants Francesc Lasarte. Una actividad familiar on es van recórrer 15 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 611 metres i 607 metres de negatiu, que va passar per llocs molt significatius de les muntanyes del nostre entorn.

La sortida es va fer des del Parc del Mil·lenni a les 9 del matí i d’allà es va pujar cap a La Sentiu, cap a Brugués, el castell d’Eramprunyà, La desfeta, La Clota, i es va tornar a La Sentiu per acabar de nou al punt de sortida. Els participants van portar l’esmorzar i van fer diferents aturades a meitat de recorregut.

Val a dir que, la Colla de Caminants Francesc Lasarte organitza cada any la tradicional pujada a peu a Montserrat, però l’any 2010 van decidir organitzar una altra activitat per omplir el buit en el període que hi ha entre cada pujada a Montserrat. La iniciativa va sorgir l’any 2010 perquè, segons explica Mariví Muñoz, membre d’aquesta colla “tot i que tothom sap que la nostra entitat es dedica amb tota la seva força i ànima a realitzar anualment la caminada a peu a Montserrat, volíem també muntar una altra caminada a banda d’aquesta, com que ens grada tant la muntanya vam pensar d’organitzar una altra activitat per poder trobar-nos tots”.

Tot i això, aquesta excursió “no la fem cada any, però de tant en tant fem sortides i anem variant els nostres recorreguts, potser un any anem per les nostres muntanyes però un altre anem al Montseny i un altre al Garraf”. L’objectiu, doncs, és “poder trobar-nos en el període que hi ha entre les sortides que fem a Montserrat cada any”.