Els Castellers celebren la Diada 2019

La ciutat ha acollit, aquest diumenge, la VII Diada Castellera, amb la colla gavanenca com amfitriona i la participació de la Colla Jove de Sitges i els Castellers del Prat. La cita, que d’inici era a la plaça de Jose Tarradellas, es va acabar traslladant a darrera hora a la plaça de Jaume Balmes, un canvi que van difondre a través de les xarxes socials i que segons explicava el president Castellers de Gavà, Carles Artola, “ha esta motivat per les prediccions que anunciaven una pluja. Finalment fa sol, però fer-ho aquí ens garantia seguir amb la festa sota el porxo si hagués calgut”.

La festa va arrencar amb els pilars d’inici, i tot seguit la Jove de Sitges va aixecar sense problemes un 4 de 6, un 3 de 7 en segona ronda i el 3 de 6 amb l’agulla.

Els Castellers del Prat van començar amb un 3 de 6 senzill, van seguir amb la torre de 6 i van acabar amb el 3 de 6 amb l’agulla.

Els Castellers de Gavà van començar amb el 3 de 6 amb agulla i tot seguit van culminar el seu castell més important: el primer 5 de 6 de la temporada. Van acabar, amb el 4 de 6 amb l’agulla, que s’ha convertit en el número 5 de l’any. La festa va culminar amb els pilars de comiat que la colla de Gavà va voler fer de 4 aixecat per sota i un dinar conjunt.

Els Castellers de Gavà encara afronten un parell o tres més de sortides abans de tancar la temporada, una temporada que, segons Artola “ha anat prou bé. Ja aixequem castells de 6 sense problemes i ara el repte és treballar per sumar un pis més”. Segons Artola “el nivell el tenim però ens caldria, com a mínim, una vintena més de persones per poder enfortir la pinya per tal que els castellers de dalt puguin pujar amb confiança

Ajornada la pre-diada

Els actes festius programats d’inici, per dissabte a la Torre Lluc, van ajornar-se sine die perquè segons va explicar Carles Artola “en l’actual context polític i reivindicatiu no estan els ànims per festes. Segons Artola, “tot i que com a colla, de moment, no hem fet cap acte, sí que ens manifestem en contra de la duresa de la sentència del procés”.