Els dirigents del PdeCAT de Gavà es donen de baixa del partit
Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà

L’executiva de l’agrupació del Partit Demòcrata a Gavà, recolzada per bona part dels associats i associades, ha enviat una carta adreçada a la Direcció Nacional del partit sol·licitant “la baixa immediata” del mateix. Els motius que, segons precisen, els han portat a “prendre aquesta decisió, difícil però necessària”, són:

  • El mandat i encàrrec que va sorgir de la consulta als associats fou el de començar la transició cap a Junts per Catalunya per tal d’endreçar el nostre espai en un únic partit polític.
  • Tot i que aquest encàrrec fou revalidat en el Consell Nacional del 14 de desembre, la Direcció Nacional no ha estat capaç de donar-li compliment en els termes requerits.
  • Que la Direcció Nacional va desestimar la proposta d’encaix presentada per la comissió delegada formada per Quim Forn, Lluís Puig, Jordi Turull i Josep Rull, de forma unilateral i sense sotmetre-ho a votació dels associats, ni tan sols elevar-la al Consell Nacional.
  • Ni acceptem ni aprovem portar a la justícia espanyola, aquella que tant hem criticat, enforma de demanda contra Junts pel nom i pel domini “Junts.cat”, evidentment sense consultar-ho a les bases.

Tanmateix, afegeixen que “entomem amb il·lusió i energia el repte de col·laborar i treballar intensament per fer de JUNTS el partit transversal, fort i capaç per aconseguir una millor qualitat de vida i un futur lliure per a tots els catalans i catalanes”, i conviden a qui vulgui a “sumar-se a aquest nou projecte”.

També fan saber que “en les properes setmanes, un cop aprovades les ponències organitzatives i ideològiques en el procés obert, que finalitza el proper 3 d’octubre, començarem a vertebrar aquest nou espai a nivell territorial i esperem constituir-nos com agrupació local a Gavà”.