Els esportistes no federats volen tornar a la pràctica

Centenars de col·lectius s’han sumat a la plataforma Defensem Tot l’Esport, impulsada des de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), arran de “l’arbitrarietat constant de les decisions de la Generalitat en l’aplicació de les mesures restrictives que afecten tot el sector esportiu”.

Així es consideren “discriminats” i entre d’altres coses no entenen que “en una mateixa instal·lació hi pugui haver grups de la mateixa entitat entrenant en grups estables de més de 6 esportistes sense mascareta, i d’altres que ho hagin de fer en grups de 5+1 (monitor) i amb mascareta “. Tampoc consideren de rebut que “en un centre educatiu no es puguin fer activitats esportives en edat escolar si no es respecten els grups bombolla lectius, i que al mateix centre educatiu hi puguin accedir equips amb llicència federativa sense cap restricció”.

El manifest tampoc comprèn que “es puguin disputar competicions classificatòries en categories estatals per tot el territori i no es puguin disputar les competicions en edat escolar que són essencialment locals i comarcals”, raó per la qual consideren que “es tracta de mesures que no respon a raons objectives amb una visió limitada, reduccionista i minoritària respecte de la realitat esportiva del país”.

El manifest recorda que “la Llei de l’esport de Catalunya preveu un model esportiu plural, sense preeminència d’un vers un altre. Tots tenen el mateix grau d’exigència en termes de seguretat, s’organitzen i estructuren d’acord amb els requisits que estableix la pròpia legislació, amb protocols de prevenció propis i aprovats pel Govern, amb llicències que gaudeixen de les cobertures pertinents. Però només el model esportiu en edat escolar es veu permanentment menystingut”.

La plataforma pretén acollir entitats, ajuntaments, empreses, centres educatius, clubs i associacions. Així com els practicants, ja siguin d’activitat física i esportiva que fan pràctica a títol individual i lliure, com els que la practiquen organitzadament amb un ampli ventall d’entitats i  instal·lacions esportives.