Els fans de Jethro Tull omplen Gavà
Els fans de Jethro Tull omplen Gavà

Després de dos anys d’aturada forçada per culpa de les restriccions derivades de la pandèmia, Gavà ha pogut recuperar la Convenció de Tullianos, o el que és el mateix la trobada amb diferents grups i fans del mític grup Jethro Tull. L’esdeveniment, que aquest 2022 ha sumat ja la seva dinovena edició es va fer ahir, dissabte, 2 de juliol, en el marc de la Festa Major de Sant Pere a l’Auditori Marc Grau del Parc del Mil·lenni i  es va llargara fins la matinada.

Les actuacions van arrencar amb Cristóbal Vergara que, des dels 2003, no ha faltat mai per inaugurar la trobada. També hi van actuar  Paco & Josing, banda integrada per socis dels tullianos i habituals a la cita. Un altra proposta va ser la dels viladecanencs Los Restos de Morgan, amb un repertori de clàssics del rock, que havien hagut de tocar a la convenció del 2020 que es va haver d’anul·lar per la covid.

El plat fort de la vetllada va ser Florian Ophale & Robespierre, que van fer un concert d’uns 45 minuts de durada amb temes propis inclosos en el seu nou àlbum. Val a dir, que Florian Ophale és un guitarrista alemany molt potent que ja ha estat a Gavà i ha acompanyat Ian Anderson, tant amb el grup com en els seus darrers projectes en solitari.

Finalment van tocar els Undertull fent versions de temes de Jethro Tull.

Quasi 20 anys de convenció

La trobada de tullianos va néixer l’any 2023, de manera modesta, com una petita reunió de fans que va aplegar una trentena de persones vingudes de diferents indrets d’Espanya en una dinar al ja desaparegut restaurant Les Fonts de Bruguers.

A partir d’aquí el projecte ha anat creixent i s’ha convertit en referència europea amb la presència del propi Ian Anderson en diverses ocasions. Des de l’organització, Albert Villanueva reconeix que els fa “molta il·lusió poder reprendre aquest projecte”, però també admet que, tot plegat, “és difícil i el cost s’ha disparat amb la inflació”.