Els grups municipals fan costat a les víctimes de la covid

Els regidors i regidores de tots els grups municipals de l’Ajuntament han participat aquest dilluns de l’acte institucional d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 i d’agraïment a la tasca feta pels serveis essencials durant tota la pandèmia.

Des del grup municipal socialista, el seu portaveu, Jordi Tort, ha posat en valor un acte que, al seu entendre, “era molt necessari, ja que han estat mesos molt durs i l’impacte de la situació ha estat devastador. Calia mostrar el suport als familiars que han patit pèrdues i reconèixer la tasca dels qui han estat al peu del canó des del primer moment de confinament, com sanitaris, policia o serveis de neteja. Ara però, no podem perdre de vista que això encara no ha acabat i que cal prendre totes les precaucions per evitar que tornem a passar pel mateix”.

El portaveu d’ERC, Albert Massana, ha manifestat que l’acte “esdevé molt necessari, no només per recordar les víctimes i agrair la tasca dels serveis essencials, sinó per fer veure a la gent que per sobre de l’economia hi ha la salut i, per tant, cal canviar el model sinó volem caure en el mateix parany. El creixement econòmic sense límit ens aboca al patiment i per evitar-ho calen dues coses: la unió de tots i que els grans mandataris canviïn les línies estratègiques”

Des de Ciutadans, Miguel Ángel Ibáñez, precisava que “ha estat una acte molt ben organitzat i a l’alçada del que mereixia tota la gent de Gavà”. També ha recordat que “han estat mesos duríssims, especialment pels professionals que han estat a primera línia i per a les persones que han patit pèrdues i que a Gavà sumen 70 morts, una xifra molt important tenint en compte que estàvem confinats estrictament. Això ens ha de fer veure la perillositat del virus i la importància de ser molt prudents a partir d’ara, perquè sinó tindrem rebrots i tot aquest sacrifici no haurà servit de res”.

Miguel Herrera, portaveu de Podemos, també ha volgut expressar “el suport als familiars de les víctimes” i aplaudir “la tasca incansable de totes aquelles persones que durant el confinament no han deixat de treballar per nosaltres”. Herrera també ha posat en valor “la unió que hi ha hagut entre totes les formacions municipals vetllant perquè la ciutat disposés dels millors serveis i on ha quedat demostrat que els treballadors han donat el màxim”.

El portaveu de Junts per Gavà, Isidre Casas, ha destacat “l’emotivitat de l’acte” que al seu entendre, “era molt necessari perquè molta gent no ha pogut acomiadar-se com cal dels seus éssers estimats”. També ha dit que “ara cal posar-se a treballar seriosament en l’acord de ciutat per tal que grups polítics i entitats, tots units, puguem recuperar la normalitat”

Finalment la regidora i portaveu del PP, Mónica Parés ha assenyalat que “ha estat un acte important i molt emotiu de condol i record a les víctimes i de reconeixement a les persones que no han deixat de treballar per la ciutat durant tot aquest temps per tal que, poc a poc, es pugui recuperar la normalitat. També cal fer un agraïment a tota la ciutat per tot l’esforç fet en els darrers mesos”.