Els infants aprenen a fer sushi
Els infants aprenen a fer sushi a Mercagavà

Desenes de nens i nenes van aprendre a elaborar sushi en el taller de cuina celebrat aquest dijous a la tarda a Mercagavà. Segons la organització, l’activitat de cuina japonesa va ser “un èxit” ja que les places per participar-hi es van omplir quasi d’immediat.

I Festival de Cultura Manga i Anime de Gavà

Aquest 27 de març, a la plaça Major i La Casa Gran, es durà a terme el Sakura Fest, el I Festival de Cultura Manga i Anime de Gavà. És una proposta sorgida de la comissió de Cosplay de Gavà Jove amb la participació de diferents col·lectius de la ciutat i la col·laboració de la Biblioteca Josep Soler Vidal. També hi dóna suport a Diputació de Barcelona i la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Durant tot el dia es podrà gaudir d’activitats com exhibició de K-pop, exhibició d’Idol, concurs de Cosplay, concerts o diferents xerrades sobre manga i anime. També es podrà participar en els diferents tallers, com escriure el nom en japonès o un karaoke.

Hi haurà diversos estands i exposicions amb artistes del manga i l’anime. Al pati interior de La Casa Gran, artistes urbans i la Comissió de Grafiti pintaran un gran mural amb diferents personatges manga.

Alba Riba, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Gavà precisa que l’objectiu del festival és “esdevenir un punt de trobada pels amants de la cultura otaku”, i posa en valor la importància que té el fet que sigui “el primer festival otaku que es fa a Gavà i també el primer que es fa al Baix Llobregat de manera local, així que pensem que podem ser referents en aquesta temàtica”. En aquest sentit, Riba destaca que “la nostra voluntat és donar suport a tot el moviment de cultura otaku, que creiem que té la capacitat de treure al carrer a les persones joves i que pot apel·lar a molt públic i, per tant, pot posar la ciutat la ciutat de Gavà en el centre d’aquest tipus de cultura”.

La programació es pot consultar a www.gavajove.cat o a l’Instagram de @sakurafestgava