Els infants aprenen a respectar el medi marí
L’entitat Anèl·lides va guiar l'activitat.

L’entitat Anèl·lides, dedicada als serveis ambientals marins i a la promoció de la conservació del medi marí, va estar diumenge al matí a Gavà per tal de guiar l’activitat de la Jugateca Ambiental de la platja. En aquesta ocasió, els infants van poder aprendre quines tortugues i meduses viuen el nostre litoral i la necessitat de respectar el mar.

La tortuga babaua (Caretta caretta), és, de les tres espècies presents al Mediterrani la més abundant i també la més petita. Les seves característiques diferencials són els 4-5 escuts prefrontals, 5 parells d’escuts a la closca i 2 ungles a cada aleta. Com totes les espècies de tortugues, també es troben en perill d’extinció i són un organisme clau per als ecosistemes marins. La   tortuga   babaua   està   en   perill d’extinció, les amenaces més grans que   ha   d’afrontar són: la pesca accidental, la desaparició o destrucció dels hàbitats de nidificació i la contaminació dels mars, entre altres.

Els petits també van aprendre a identificar i diferenciar les meduses més habituals i que, en el cas del mediterrani són 5 :

  • La Physalia physalis
  • La Rhizostoma pulmo
  • La Cotylorhiza tuberculata
  • L’Aurelia aurita
  • La Pelagia noctiluca

La propera activitat de Jugateca Ambiental es farà aquest diumenge i consistirà en una jornada de plantació de dunes que donarà inici a les 11.30 hores.