Els informadors del Junts Fem Barri estaran dissabte a la Rambla
Els informadors del Junts Fem Barri estaran dissabte a la Rambla

Els informadors del Junts Fem Barri estaran aquest dissabte, 23 d’abril, a la Rambla de Joaquim Vayreda, de 10 a 13 hores, per tal d’ajudar a la ciutadania que desitgi a prendre part en el procés participatiu de la quarta edició d’aquest programa municipal per decidir les actuacions de millora de l’espai públic que consideren prioritàries.

El grup ja ha fet aquesta tasca en dies anterior en altres punts de la ciutat i ho faran per darrera vegada, el 30 d’abril, de 17 a 20 h, a la plaça de la Pagesia. Les persones que es vulguin informar també ho poden fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, fins el 5 de maig, de 9.30 a 13.30h. També les tardes dels dijous 21 i 28 d’abril, de 16 a 18 hores.

La ciutadania, major de 16 anys, també pot presentar les seves propostes, que se sumaran a la llista inicial elaborada per l’Ajuntament a través de la plataforma digital Gavà Participa, Gavà Decideix. També omplint butlletes i dipositant-les a les urnes que trobaran a: Ajuntament, biblioteques, zones esportives, casals de gent gran, la Casa Gran, mercats municipals, Nou Espai Sant Jordi, Centre Cívic de Ca n’Espinós, Institut Escola Gavà Mar, Casal American Lake, Casal Municipal de Can Tries i Masia de Can Tintorer. La butlleta també es podrà trobar al periòdic municipal El Bruguers.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, precisa que l’objectiu del programa és el de “fer una ciutat més verda i amb zones d’estada per als vinanants” i destaca que “des de la seva posada en marxa s’han pogut materialitzar fins 56 actuacions”. També ha refermat “la voluntat de seguir apostant per aquesta fórmula, raó per la qual, en aquesta ocasió es destinaran 600.000 euros del pressupost municipal a l’execució dels projectes més votats per la ciutadania, 100.000 més que en convocatòries anteriors, i el límit per projecte es limita a 50.000 euros, quan fins ara era de 35.000. Això permetrà tirar endavant propostes més ambiciones i acurades”.

Propostes municipals

Centre i Barceloneta

 • Parc infantil a carretera a Santa Creu de Calafell (a l’altura de la Barceloneta)

Gavà Mar

 • Generació de punts d’ombra al passeig de vianants i ciclable de l’av. del Mar, al tram del Parc Agrari

La Sentiu, Ca n’Espinós i Bruguers

 • Millora del parc de la Sentiu
 • Instal·lació de parc infantil entorn del Casal de Ca n’Espinós
 • Condicionament de les parades d’autobús del barri de Bruguers

Bòbiles-Diagonal, Les Colomeres i Santa Teresa

 • Generació de punts d’ombra a les cruïlles dels carrers Montflorit i Les Colomeres

Can Serra Balet, Àngela Roca i Ausiàs March

 • Arranjament del passatge Usatges de Barcelona i millora de l’accessibilitat amb el parc de Sant Jordi
 • Reordenació de l’espai de l’Arborètum

Can Tintorer, Can Pere Bori i can Tries

 • Arranjament del camí de connexió entre el carrer Montserrat Roig i   el carrer Joan I
 • Instal·lació de correcan al carrer Roger de Flor
 • Adequació de zona d’entrenament a l’aire lliure street workout a l’avinguda Pompeu Fabra
 • Millora de la plaça adjacent al carrer del Riu Besòs i instal·lació de jocs saludables per a la gent gran