Els joves de Gavà guanyen nous espais
Instal·lacions esportives al parc del Mil·lenni

L’Ajuntament de Gavà avança en l’execució de les obres que la ciutadania va votar en la segona edició del Junts Fem Barri. Aquests dies han finalitzat, o encaren la recta final, quatre intervencions que permetran als joves de Gavà disposar de més espais a l’aire lliure per practicar esport i expressar el seu art al carrer.

Es tracta de les pistes poliesportives del parc del Mil·lenni i del parc del Calamot; del parc street workout del parc del Calamot, i de tres zones per a murs lliures on poder realitzar grafitis. Ahir, en una visita a les diferents instal·lacions, l’alcaldessa Raquel Sánchez, va destacar que “aquests projectes van sorgir a proposta de la ciutadania, concretament dels joves, que també han participat en el procés de definició i dels espais. Estic contenta de veure com aquestes instal·lacions, tret del parc street workout que resta per acabar, estan sent molt utilitzades”.

Murs lliures

Una de les actuacions és la creació de murs d’expressió artística a diferents indrets de Gavà. Aquesta intervenció va rebre un total de 268 vots.

Els murs lliures per a grafitis s’han aixecat a l’avinguda de Bertran i Güell –entre els carrers de la Ciència i la Màquina-, a l’Arborètum i al Parc del Mil·lenni. L’obra ha consistit en la instal·lació de mòduls de formigó prefabricats que s’han convertit en murs de 14, 36 i 18 metres lineals respectivament. A l’avinguda de Bertran i Güell, el projecte també ha comportat la instal·lació d’enllumenat públic. El cost de l’obra ha estat d’uns 33.000 euros.

Segons Raquel Sánchez, “l’objectiu és dinamitzar els murs lliures en els circuits dels col·lectius vinculats amb els grafitis i l’art urbà i que, tal com m’ha traslladat un dels seus usuaris, tinguin capacitat d’influència perquè artistes d’arreu vinguin a Gavà a fer les seves obres”. En la seva visita, l’alcaldessa també va poder copsar les opinions de diferents ciutadans que passejaven prop dels murs ubicats al parc del Mil·lenni: “M’han traslladat que els agraden aquests espais, que alhora eviten que hi hagi pintades en llocs no regulats, com ara façanes públiques o privades. Amb els murs lliures aconseguir que aquesta expressió artística tingui el seu espai, de manera regulada”.

Nous espais per a practicar esport a l’aire lliure

El Parc del Calamot incorpora nous elements adreçats específicament al col·lectiu de joves. A l’ampliació de l’skate parc, finalitzada l’estiu de 2017, s’afegeixen dues intervencions: la creació d’una pista polivalent i d’un parc street workout.

La nova pista polivalent permetrà la pràctica d’esports com el futbol sala i l’handbol. Està ubicada a la banda nord-oest del parc i inclou una àrea de joc de 27×17 metres amb el corresponent marcatge de les línies de jocs i la instal·lació de dues porteries. A un costat s’hi han instal·lat bancs de formigó, que fan la doble funció de seient i de barrera per a pilotes. A cadascun dels fons s’ha instal·lat tanques d’acer i xarxa de 4 metres d’alçada. La intervenció, que va obtenir 452 vots, ha suposat una inversió de prop de 19.500 euros.

La segona actuació, que encara la recta final d’execució, és un parc streetwork out. Ocupa una plataforma de 130 metres quadrats, construïda amb formigó i pavimentada amb cautxú, on resten per instal·lar una desena d’elements esportius que permetran realitzar diferents exercicis corporals en què el propi pes s’utilitza com a resistència per a l’entrenament. La nova instal·lació disposa d’enllumenat, mitjançant una columna amb un projector, i mobiliari urbà com bancs, font i paperera. L’obra, que es preveu finalitzada en unes setmanes, va rebre un total de 461 vots i tindrà un cost de 28.941 euros.

Finalment, el parc del Mil·lenni inclou una segona actuació fruit del programa de participació ciutadana. Es tracta d’una pista multiesportiva de formigó de 20×10 metres per a la pràctica del mini futbol sala, mini handbol i mini bàsquet. Resta ubicada al marge esquerre del camí de formigó que comença a tocar de l’avinguda de Joan Carles I, concretament en la darrera de les tres plataformes que conformen la zona lúdica de l’inici del parc, i està delimitada, a cadascun dels fons, per una tanca de 4 metres d’alçada d’acer i xarxa de malla. El cost de la intervenció, que va sumar 251 vots, ha estat d’uns 30.100 euros.

PUBLICITAT