Els jutjats de Gavà envien a presó 5 presumptes violadors
Els jutjats de Gavà envien a presó 5 presumptes violadors

Els jutjats de Gavà han enviat a presó provisional sense fiança cinc homes per presumptament haver violat a tres víctimes diferents durant el 2021. Els fets es remunten al desembre de l’any passat, quan una dona es va presentar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra denunciant que el maig del 2021 l’havien violat en un domicili de Castelldefels. Ràpidament, els investigadors van poder identificar uns quants sospitosos i els van relacionar amb dues víctimes més. També havien sigut agredides sexualment en el mateix pis. Les indagacions de la policia van poder establir un modus operandi dels acusats, que segons la jutge formaven “un grup organitzat de depredadors sexuals”: tenien perfils falsos en aplicacions de lligar i parlaven amb diverses dones. Quan la conversa havia avançat prou, la convidaven a una festa al seu pis. Quan arribava al domicili, la forçaven i la violaven.

Els dies següents ho comentaven per missatges: “A aquesta noia l’hem destrossat, li hem donat en el DNI”, recull la resolució judicial citant un àudio d’un dels detinguts. Això, per a la jutge, posa en evidència “que els investigats s’aprofiten de la situació de vulnerabilitat de les víctimes”.

El 19 de desembre, segons fonts policials, els Mossos van detenir tres membres d’aquest grup criminal. Unes hores després, dues persones més es van entegar a la policia. La causa està oberta per cinc delictes d’agressió sexual i tres d’agressió o abús sexual. La investigació policial, però, continua, ja que ni els Mossos ni la jutge descarten que hi hagin més víctimes.