Els mercats ja controlen digitalment el aforament

Els dos mercats municipals de Gavà ja tenen actiu el sistema de control d’aforament digital. El servei, que en un primer moment va activar-se en proves, funciona des del passat dia 11 de desembre i permet:

  • Garantir una baixa densitat d’ocupació a l’interior dels mercats. En el cas del Mercat del Centre, és de 140 persones i a MercaGavà, el màxim permès és de 660 persones.
  • Generar alertes en funció del nivell d’ocupació a l’interior dels equipaments
    Tenir informació en temps real del nivell d’aforament.

El servei s’ha activat després de la resolució de la Generalitat de Catalunya que estableix la necessitat de posar en marxa aquest control en temps real en diversos equipaments, entre ells els mercats. En els últims mesos, a causa del Covid-19, els mercats han justificat més que mai la seva raó de ser com a servei públic, convertint-se en un equipament bàsic per a assegurar el subministramiento alimentari al conjunt de la ciutat sense cap mena d’interrupció.

Per a l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, “en l’actual situació de pandèmia aquest sistema és necessari per a controlar en tot moment l’aforament i evitar aglomeracions”. A més, Sánchez destaca que “les dades que s’obtinguin mitjançant aquest servei permetran també, tant per a l’Ajuntament com als operadors dels mercats, tenir informació relativa al nombre total de persones per hora, dia, setmana o mes que els visiten, i analitzar tendències d’afluència, entre altres aspectes. Informació que una vegada analitzada, podrà servir per a iniciar campanyes de promoció i dinamització comercial i per a valorar el resultat”.