Campanya del Dia Mundial de Comerç Just
Campanya del Dia Mundial de Comerç Just

Aquest mes de maig se celebra la Campanya pel Dia Mundial de Comerç Just. La campanya està impulsada per LaCoordi, entitat formada per Oxfam Intermón, Alternativa3, la Xarxa d’Economia Social i Solidària, Setem Catalunya i Fets-Finançament Ètic.

Cada any, el segon cap de setmana de maig, se celebra a escala internacional el Dia Mundial pel Comerç Just, una alternativa que posa a les persones i el planeta en el centre de les nostres decisions com a consumidores.

Com a novetat, aquest any els Mercats Municipals de Gavà, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Gavà i la Diputació de Barcelona, se sumen a la citada campanya. D’aquesta manera, a Gavà, els Mercats Municipals tornen a esdevenir referents en la promoció d’un model de producció i consum més sostenible i altaveus en la divulgació de valors alineats amb els ODS 2030.

Enguany, els Mercats Municipals de Gavà oferiran dues activitats en el marc d’aquesta campanya:

  • El dia 10 de maig —divendres— a les 17.30 h de la tarda, el Mercat del Centre acollirà el “taller de Piruletes de xocolata de comerç just”. Aquest és un taller destinat al públic infantil (infants de més de 4 anys). Els infants treballaran els principis del Comerç Just a través de la xocolata. Primer, i en funció de l’edat dels participants, es farà una explicació sobre el cacau per a treballar l’anàlisi crítica i fer un petit debat. Per acabar, es realitzen piruletes de xocolata de comerç just. Podran tocar el fruit del cacau, les llavors i el cacau en pols i acabaran convertint-se en xocolaters.

  • El dia 25 de maig —dissabte— a les 11 h del matí, MercaGavà acollirà el “Tast de xocolata amb els cinc sentits”. Adreçat a un públic adult, aquest tast consistirà a tastar els matisos de la xocolata amb els cinc sentits: vista, oïda, olfacte, tacte i gust. Els participants també coneixeran les fases del cultiu del cacau i el procés d’elaboració de la xocolata, i descobriran la diferència entre la xocolata de comerç just i la de comerç convencional. A l’inici de l’activitat es farà una breu explicació sobre les finances ètiques i la seva vinculació amb el comerç just.

Tots dos tallers són gratuïts, si bé estaran subjectes a disponibilitat de places.