Els opositors al Pla de Ponent surten al carrer
Els opositors al Pla de Ponent surten al carrer

La Plataforma Aturem el Pla de Ponent, amb el suport de diverses organitzacions socials i ecologistes, va organitzar, dissabte a la tarda, una nova manifestació pels carrers de Gavà per reclamar “l’aturada urgent del projecte urbanístic de Ponent, i la protecció de tot el sector com a espais naturals i agrícoles que són, sent qualificats com a NO urbanitzables”.

La Plataforma recorda que “en aquest espai de 186 ha es preveuen construir prop de 5000 habitatges on hi arribarien unes 12.000 noves persones, per a una ciutat de només 47.000 habitants i que “el Pla de Ponent ha estat objecte de forta controvèrsia i lluites socials des de fa dues dècades i és, a data d’avui, la major promoció immobiliària projectada a Catalunya”.

La manifestació va partir a les 17.30 hores de la plaça de l’Estació i es va aturar davant l’Ajuntament, a la Plaça de Francesc Macià per a llegir un manifest, i posteriorment es va fer una festa popular.

Des de Plataforma, Jaume Grau assegura que “seguirem impulsant la lluita social, i si convé, prepararem noves mobilitzacions i accions judicials”. Tot i això, Grau precisa que, “en cap moment estem tancats al diàleg, ans el contrari, estem disposats a seguir parlant amb l’Ajuntament perquè es replantegi aquest projecte obsolet, de fa 50 anys, i nociu pel medi ambient en l’actual cotext d’emergència climàtica que ens aboca al col·lapse”.

Grau ha explicat que “de fet, les entitats ecologistes ja hem mantingut un contacte informal amb la nova alcaldessa, Gemma Badia, per exposar els nostres arguments i li hem manifestat que no renunciarem, en cap cas, a res que no prioritzi la qualitat de vida de la gent i la preservació de l’entorn natural i que, “per tant, cal una nova visió del futur més valenta, la qual cosa passa per desqualificar terrenys. Si és per parlar de protecció parlarem, però no pas per negociar en quin temps s’executaran les diferents fases”.