Els partits i entitats sobiranistes de Gavà preparan la Diada

Un any més, els partits sobiranistes i diverses entitats i ciutadania de Gavà commemoraran la Diada en un acte previ, aquest 10 de setembre, a les 20 hores ,al monument dels Màrtirs del Setge de 1714, a la plaça de Josep Tarradellas.

A causa de la Covid-19 però, aquesta Diada no es podrà celebrar amb el mateix format que sempre i enguany, la organització precisa que “per tal de mantenir les mesures de seguretat i prevenció, es delimitarà l’espai on es faran les ofrenes i s’hi limitarà el nombre de persones que hi podran accedir en un mateix moment. Així mateix, es comptaran amb mesures com el control de temperatura, gel hidroalcohòlic i la imposició  habitual de l’ús de mascareta”.

Per adequar-se a aquestes mesures de prevenció, en dipositar l’ofrena, només un representant de cada entitat hi serà present, sense fer cap parlament per entitat com és usual. Sí que hi haurà un parlament a l’inici (amb un record especial per les víctimes del Covid-19) i un altre al final (més reivindicatiu) abans de cloure l’acte amb el Cant dels Segadors.

La organització avança que “els ciutadans que vulguin assistir a l’acte podran fer-ho des de fora del recinte de l’acte, procurant mantenir les mesures de protecció habituals: mantenir la distancia de seguretat i portar en tot moment la mascareta”.

ERC-Gavà comunica que “tant la secció local com el jovent Republicà participaran a l’acte, ja que la situació de pandèmia no ens farà oblidar els companys i companyes que romanen injustament a la presó o a l’exili”.