Els grups polítics gavanencs que així ho han volgut han pres part aquest matí en la tradicional ofrena floral institucional que s’ha fet, com cada any, davant del monument als Màrtirs del Setge de 1714, a la plaça de Josep Tarradellas, per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. El referèndum de l’1 d’octubre ha marcat d’una manera o altra les declaracions que els portaveus han realitzat als mitjans de comunicació locals.

El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà, Miquel Àngel Díaz, ha subratllat que aquesta “és una Diada que arriba en dies de moltes tensió al país, així que des del PSC fem una crida al diàleg perquè les coses es poden construir des del diàleg però no anant unilateralment per cap camí”. Díaz ha volgut destacar que en aquest diàleg “trobaran als socialistes, sempre apostant pel diàleg, per la trobada, i per la millora de l’autogovern de Catalunya, en convivència amb la resta de pobles d’Espanya”.

De la seva banda, el portaveu del grup municipal de Gavà Sí Se Puede (GSSP), Miguel Herrera, ha recordat que “la Diada és la festa de tots els catalans, és un dia molt especial per gaudir amb la gent i és una festa per la gent, així que nosaltres pensem que hem de celebrar-la amb germanor i sense confrontació perquè és una festa per tots els catalans i no és una festa per uns pocs solament, la hem de gaudir amb molt d’amor i amb menys confrontació”.

L’últim dels grups municipals que ha volgut ser-hi aquest matí en l’acte institucional de la Diada ha estat Convergència i Unió (CiU). El seu portaveu, Ramon Castellano, ha recordat que aquesta “és una Diada, com tots els anys i aquest any és determinant perquè és la Diada de la democràcia i del referèndum que celebrarem l’1 d’octubre”. Castellano ha aprofitat per “demanar a tots els ciutadans que vagin a votar per exercir lliurament la democràcia”, i a més ha posat de manifest que “a banda de demanar des del nostre grup que la gent voti que sí, també ens toca demanar el vot pels que volen votar que no, perquè hem de defensar les urnes i a tothom”.

Castellano ha fet, doncs, “una crida a la llibertat, a la democràcia, i a poder decidir lliurament el nostre futur com tants països i nacions al món ho han fet al llarg de la història, no hi ha res estàtic”. El portaveu de CiU ha subratllat que “cap por i cap amenaça ens farà parar, la gent està il·lusionada i s’ha de respondre a qualsevol provocació amb tranquil·litat i alegria, estic segur que a Gavà la participació serà espectacular l’1 d’octubre”.

PUBLICITAT