Els pisos protegits de can Ribes estaran acabats al setembre
Els pisos protegits de can Ribes estaran acabats al setembre

Les claus dels pisos protegits que l’IMPSOL està construint barri de can Ribes es podrien lliurar al setembre, així ho ha anunciat avui l’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, en el decurs de la visita d’obres que hi ha fet aquest matí. En total s’estan fent 136 habitatges dels quals 74 seran de compra i 62 de lloguer de 3, 2 i 1 dormitoris. Cada estança estarà envoltada d’espais de transició cap a l’exterior: a la façana amb un balcó corregut d’1,3 m, i cap al pati –i de manera quasi simètrica– amb espais corredor que actuen com a galeria. Els espais de circulació es converteixen en espais complementaris d’1,60 m on s’inclouen els banys i l’emmagatzematge, o que poden ser annexats a les sales. També hi haurà 140 places d’aparcament i un local comercial.

Des de que es va anunciar la promoció, fins a dia d’avui, s’han registrat 2500 peticions de les quals un miler corresponen a veïns i veïnes de Gavà, xifra que, segons ha manifestat l’alcaldessa, “demostra la necessitat i demanda que existeix i a la qual cal procurar donar resposta”.

A partir del  5 d’abril, s’obrirà el termini perquè les persones que opten a un habitatge de compra presentin la seva sol·licitud. Ho hauran de fer presencialment, i amb cita prèvia, a l’oficina que s’habilitarà a la planta baixa de l’Ajuntament de Gavà fins el 13 de maig. La cita es podrà demanar a partir del 30 de març al 93 263 91 00 o bé a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Les persones que hagin escollit la modalitat de lloguer entraran directament al sorteig sense haver de realitzar cap altre tràmit.

Les persones que resideixen o treballen a Gavà, principals destinatàries

La nova promoció prioritzarà les persones residents a Gavà, que han hagut d’establir-se fora del municipi i hi volen tornar, o bé que treballen a una empresa de Gavà. Tant per optar a un dels habitatges de venda com de lloguer, s’estableix aquest ordre en el procés d’adjudicació:

  • Persones que resideixen i estan empadronades ininterrompudament a Gavà els últims 3 anys.
  • Persones que han estat residint i empadronades a Gavà durant 1 any en els darrers 7 anys.
  • Persones que han estat treballant a una empresa de Gavà durant els últims tres anys.
  • Persones que no compleixen cap dels requisits anteriors.

Pisos sostenibles i inclusius

Gemma Badia ha assegurat que “els pisos s’estan fent amb cura i responent a les noves i modernes tendències de construcció. Són espais funcionals i flexibles, perquè estan pensats per tal que siguin còmodes per a modalitats diverses de famílies”. Així mateix, ha dit que “són habitatges que responen a l’actual situació d’emergència climàtica perquè, tan pel seu disseny com pels materials emprats, resulten sostenibles i energèticament eficients. També són estructures perfectament integrades en l’entorn, respectuoses amb el medi ambient i arquitectònicament estètiques”.

En la visita d’obres, Badia ha estat acompanyada dels arquitectes i del gerent de l’AMB i conseller delegat de l’IMPSOL, Ramon Torra, qui ha dit que “es tracta d’immobles amb una arquitectura moderna i criteri europeu, dissenyats perquè estiguin integrats en l’entorn urbà i en consonància amb el creixement equilibrat del municipi”.

Torra ha assegurat que “amb aquesta promoció, com les restants que estem portant a terme, volem contribuir a fer possible l’accés a un habitatge digne, donant suport a les polítiques d’habitatge dels ajuntaments que, com el de Gavà, treballen per millorar la vida de la ciutadania”