Mostra Agrícola, ubicada enguany a la plaça Francesc Macià
Mostra Agrícola, ubicada enguany a la plaça Francesc Macià

Els portaveus dels sis grups municipals han valorat el fet que la Fira continua sent un dels elements identificatius més destacats de la ciutat i, sobretot, l’esforç d’un sector econòmic tan arraigat a la ciutat com és l’agrícola. La 66a edició continua apostant per la tradició agrícola però incorporant, cada vegada més, els altres sectors econòmics de la ciutat, especialment el de la restauració que cada vegada adquireix més protagonisme.

PSC

El portaveu del grup municipal socialista, Jordi Tort, ha agraït el treball de la pagesia de Gavà que any rere any munten el cor de la Fira que és la mostra agrícola. “Com cada any els pagesos han fet uns esforç per tenir els seus millors productes per exposar i també aquestes paneres creatives que tant agraden”, ha remarcat i ha fet una crida “a participar i a gaudir de la rica i variada gastronomia local amb aquestes tapes elaborades amb un producte tant nostre com l’espàrrec”

Cs

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Miguel Ángel Ibáñez, després de la inauguració de la Fira ha manifestat: “Un any més som a la Fira d’Espàrrecs que posa en relleu el producte pel qual més s’identifica Gavà: l’espàrrec. Realment tant les paneres de productes com els treballs que es fan amb llavors o les artístiques de verdures són realment dignes de veure. Jo sempre dic que tenen dos mèrits, un és fer-les, però l’altre gran mèrit és el fet de pensar què és fa”,

ERC

El portaveu del grup municipal d’ERC, Albert Massana, s’ha mostrat molt agraïtper la visita de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, que està recolzant tot el que estem fent des de la secció local d’ERC de Gavà en referencia al Parc Agrari”. Massana assegura que “el Parc Agrari s’ha de potenciar i sobretot recolzar aquesta pagesia. Hem de fer un nou contracte social amb ells perquè estem veien que cada vegada va a menys aquesta Fira. Els pagesos són l’eslavó que hi ha entre l’espàrrec i el que nosaltres estem menjant a la taula, és a dir hi ha una persona que es cuida durant molt mesos i que s’ha de recolzar.”

GSSP

El portaveu del grup municipal GSSP, Miguel Herrera, ha destacat que “Des de Podem Gavà volem felicitar un any més als pagesos i pageses per aquesta gran tasca que realitzen, per aquesta Fira que es produeix aquí a Gavà en la qual sempre el protagonista és l’espàrrec. Un espàrrec que és únic, és particular i que caracteritza la nostra ciutat, caracteritza el nostre Parc Agrari”. Herrera també ha fet referència a l’aspecte gastronòmic de la Fira com és GastroGavà i del sector comercial. Ha remarcat la importància de tenir un projecte comú com és la Fira en la qual tota la ciutadania està implicada.

PP

La portaveu del grup municipal del PP, Mónica Parés també ha elogiat el treball de la pagesia ha remarcat “el fet que portem 66 anys celebrant la Fira d’Espàrrecs demostra el tarannà de la nostra ciutat, l’esforç que fem el conjunt de tota la ciutadania, també evidentment les administracions i fonamentalment els pagesos de la nostra ciutat”. Parés ha explicat que va acompanyar durant la nit prèvia a la inauguració a uns pagesos que donaven els últims tocs a la seva feina: “del seu esforç per mantenir la seva tradició. Entre tots hem de de fer que hi hagi Fira durant molts anys més”

CiU

Per al tinent d’alcalde de l’Àmbit de Comerç i Promoció de la Ciutat i portaveu del grup municipal de CiU, Ramon Castellano “la Fira d’enguany és una de les més participatives i renovades”. Castellanos ha destacat que aquesta és “una Fira dinàmica, viva, alegre, divertida i sobretot plena de comerç local en què la pagesia una vegada més dóna suport a la promoció de la ciutat”. Enguany el recinte firal ha experimentat uns canvis, el principal la ubicació de la Mostra Agrícola a la plaça de Jaume Balmes. Castellano anima a tothom a recórrer els diferents espais on hi haurà la Mostra Agrícola, GastroGavà i activitats culturals i lúdiques. “Fem una crida des de l’Ajuntament a la ciutadania perquè gaudeixin de la seva festa durant tot el cap de setmana”.