Els portaveus valoren la Fira 2018
La Mostra Agrícola, un dels distintius de la Fira

Els portaveus dels sis grups municipals, durant la inauguració de la Fira han valorat el fet que la Fira continua sent un dels elements identificatius més destacat de la ciutat. La 65è edició del certamen, continua apostant per la tradició agrícola però incorporant, cada vegada més, els altres sectors econòmics de la ciutat així com afegint una agenda d’activitats organitzades amb la col·laboració d’entitats de Gavà.

PSC

El portaveu del grup municipal socialista, Miquel Àngel Díaz, ha agraït el treball dels organitzadors i la comunitat pagesa de Gavà que any rere any munten el cor de la Fira que és la mostra agrícola. “És una fira exitosa. És una mostra de l’esperit dels gavanencs i les gavanenques que tenen il·lusió col·lectiva per sortir de casa, per veure el treball que ha fet la pagesia, però també la vitalitat del nostre comerç local. En definitiva és una mostra que tenim una ciutat ben viva, que manté les seves senyals d’identitat però que s’adapta al segle XXI i per tant és una Fira en transformació cap a l’excel·lència i la qualitat però també com a mostra vital d’una ciutat de dimensions humanes.”

Cs

Per al portaveu del grup municipal de Ciutadans, Miguel Ángel Ibáñez la Fira ha de tenir dos eixos claus, el treball durant tot l’any i que continuï sent la Fira de tots sense “polititzacions”, en referència a la presència d’una panera on es demana la llibertat dels presos polítics: “Nosaltres creiem que els projectes no han de ser projectes d’un dia han de ser projectes que es facin al llarg de l’any. I al llarg de l’any d’una manera o d’una altre hauria que anar donant un impuls a la Fira, mirar d’intentar revifar-la una mica. Pel que fa a la resta està be. Hi ha una participació amb una qualitat bona. El punt negatiu el tenim en què hi ha alguns dels expositors que s’han dedicat a fer una reclamació política de primer ordre. Creiem que això està fora de lloc, que la Fira d’Espàrrecs és la fira de tots els gavanencs inclòs el respecte al 70% dels gavanecs que van votar no a partits independentistes”.

ERC

El portaveu del grup municipal d’ERC, Albert Massana ha desitjat “que tothom gaudeixi de la Fira “ i ha remarcat “tots els valors que hi ha darrere d’aquesta pagesia que s’ha de dignificar i que han estat treballant fins l’últim moment ajudant a muntar aquesta Fira”. Massana va destacar també que “n’hi ha una panera en especial que parla de la llibertat i dels presos polítics. És important que aquest país torni a ser un país que a part de la seva independència, que és el camí que ha de tenir, que torni a la normalitat i només la podrem tenir a través d’aquest camí de la independència. És important que això es vagi veient en tots els actes, es vagi veient en totes les fires”.

GSSP

El regidor de GSSP, Juan Carlos Bondia va felicitar l’organització, els pagesos, restauradors i els veïns o veïnes que han col·laborar en la Fira. També va aprofitar per fer assegurar que hi ha molts terreny agrícoles abandonats i llançar una petició al govern municipal: “Demanaríem al govern municipal que impulsi totes les eines necessàries perquè totes les famílies que volen treballar les terres, que hi ha com una llista d’espera de 20 famílies aproximadament, dins el parc agrícola del Baix Llobregat, poguessin tenir la facilitat de treballar aquestes terres. També volem animar a tothom a venir i gaudir de la Fira”.

PP

La portaveu del grup municipal del PP, Mónica Parés també va elogiar el treball de la pagesia i va mostrar el desig que sigui una Fira de tothom. “Volem abans de tot reconèixer que la pagesia de Gavà no es jubila, és una pagesia que treballa, que continua amb esforç treballant la seva terra i que avui posa de manifest una altra vegada amb aquesta edició de la Fira. Una fira que esperem que sigui una Fira de tots els gavanencs i de totes les gavanenques. Una Fira on es torni a mostrar el producte del nostre camp, un producte que qualitat i proximitat. Lamentem la panera que s’ha presentat que no ha volgut donar una imatge de la nostra ciutat, una ciutat que és de tots. Una pagesia que és de tots, una pagesia que el que ha de fer és respectar els pagesos, els pares, les seves famílies que sempre han respectat aquest terra i que sobretot han treballat per la concòrdia a la nostra ciutat”

CiU

Per al portaveu tinent d’alcalde de l’Àmbit de Comerç i Promoció de la Ciutat i portaveu del grup municipal de CiU, Ramon Castellano la Fira d’enguany és una de les més participatives i renovades. “Hem arribat a la 65è edició d’una Fira que va renovant-se any rere any, que va augmentat en xifres la participació en totes les categories de la Mostra Agrícola, també de participants del comerç local i de GastroGavà. Per tant una Fira d’Espàrrecs que està més viva que mai. Després de 65 anys l’alegria, la il·lusió és veure-la més viva que mai, amb ganes de seguir endavant. Encara hi ha moltes il·lusions, projectes i planificacions per tirar endavant i les farem realitat en els propers anys”. Castellano va aprofitar també per “fer una crida a tots els gavavenencs i gavanenques perquè vinguin a gaudir de la Fira de Gavà que és la seva Fira”.