Els representants polítics locals valoren els resultats del 21D

Els representants polítics locals valoren els resultats electorals de dijous passat. Ciudadanos, que es va erigir com a força més votada a Gavà assegurava, de veu del seu portaveu, Miguel Ángel Ibáñez que aquest triomf suposa “un canvi molt significatiu” i destaca que “l’elevada participació demostra que la gent ha volgut expressar-se enmig d’aquesta context complex, i ho ha fet donant-nos la confiança, en gran part, perquè el nostre missatge ha estat clar i nítid en tot moment”.

Des de Junts per Catalunya, Antoni Rafanell, destacava que han estat “els vencedors, en vots i escons, dins del bloc independentista, la qual cosa era poc previsible si s’haguessin fet cas a les enquestes. Al final, però, ha guanyat l’anhel de la República, enfront el 155”.

De la seva banda, el portaveu d’ERC a Gavà, Albert Massana, manifestava que “hem tirat endavant malgrat l’envestida de l’Estat, ja sigui amb condonació de crèdits i un desplegament de propaganda electoral en contra, però no han pogut amb el bloc independentista, ni amb Esquerra, que esperem que sigui el pal de paller”.

Daltra banda, des del PSC, la primera secretària de l’agrupació local i alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, assegura que “nosaltres volem treballar per recuperar el camí de la normalitat, i som conscients que per fer-ho, caldrà abordar reformes profundes, però mai des dels extrems perquè això ens aboca a un carreró sense sortida, a un precipici on, al final, és la ciutadania qui en paga les conseqüències”.

Des de Catalunya en Comú–Podem, José Antonio Menacho, considera que ells han estat “una de les formacions perjudicades per aquesta polarització”, i després de dir que “els socialistes s’ho haurien de fer mirar quan van donar suport el 155”, precisa que “aquests resultats són dolents per la ciutadania que ha deixat de banda els programes per les banderes, i dubto que les banderes ens donin de menjar”.

Des del Partir Popular, Mónica Parés subratllava que “és moment de fer autocrítica i reflexió” i que des del PP de Gavà es posen “a disposició de totes aquelles persones del partit que vulguin fer un pas endavant per reconquerir el nostre posicionament al territori i tornar a convèncer”.

El representant a Gavà de Demòcrates, Ramon Castellan, assegurava que “el mite de la majoria silenciosa ha caigut, perquè ja s’ha pronunciat i els resultats aboquen una victòria independentista i a favor de la República Catalana. Tot plegat, en un clima de patiment des de l’1 d’octubre i amb unes eleccions convocades il·legítimament, amb un governants a la presó, i altres l’exili”.