Premiats, participants i organitzadors del GastroGavà
Premiats, participants i organitzadors del GastroGavà

El restaurant Mar de Pins va acollir el lliurament dels premis a les tapes més votades pels consumidors a la darrera edició del GastroGavà, que es va celebrar del 29 d’abril a l’1 de maig, i en què es van vendre 16.551 tapes, així com les més votades en el GastroGavà a la Carta que es van poder assaborir en una quinzena de restaurants del 22 d’abril al 8 de maig.

Els guanyadors

Les croquetes d’espàrrecs de Gavà, que va presentar el restaurant Al Karbon Urban Grill, van obtenir el premi a la millor tapa en el GastroGavà Fira; el segon classificat va ser el restaurant Mise en Place amb el seu briox&espàrrec de Gavà mentre que el tercer premi va anar al restaurant Lancaster i la seva tapa melós de vedella&espàrrec de Gavà.

El restaurant A Rolete Pizzeria va aconseguir el primer premi a la tapa més votada pel públic del GastroGavà a la Carta amb la seva proposta d’espàrrec de Gavà&all negre; el segon premi va ser per a la tapa espàrrecs de Gavà&bire, de Margú Restaurant i el tercer per a La Pineda amb el menú que incloïa un arròs a banda d’espàrrecs de Gavà, ànec i encenalls de foi.

Maria Luisa Jiménez, cuinera del Al Karbon Urban Grill, restaurant que va obrir encara no fa un any va manifestar que “és molt gratificant el reconeixement a la feina que hem estat fent tot l’equip. Aquest premi ens motiva i incentiva a millorar cada dia. Ha estat el nostre primer any de Fira i  ja pensem en preparar-nos per tornar a participar l’any que ve”. Maria creu que el motiu d’aquesta valoració popular de la seva tapa rau en “la feina ben feta. Pensar que farem, com ho farem i a partir d’aquí posar-hi totes les ganes, tot l’ímpetu i tenir un bon equip com som nosaltres”.

Mariano Martínez de l’Agrupació de Gastronomia i Turisme, entitat que col·labora amb l’Ajuntament en l’organització de GastroGavà, va valorar l’edició d’enguany com molt “positiva”. Martínez va recordar que “el procés previ va ser una mica complicat però el resultat ha estat espectacular. Nosaltres, que portem moltes fires treballant al Baix Llobregat, pensem que és la més espectacular que hem fet mai tant a nivell de participació com a nivell de qualitat gastronòmica. Estem supersatisfets també pel bon rotllo entre els restauradors de Gavà”.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va aprofitar l’acte de lliurament, al qual van assistir els restauradors participants i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, per  donar-los les gràcies, i reconèixer “la gran feina que van fer durant la Fira”. Badia va remarcar que “la feina de la restauració durant el temps de Fira ha estat espectacular. S’han venut més de 16.500 tapes, això vol dir que darrera hi ha molta feina i s’ha de posar de relleu perquè no és una feina d’elaborar tapes, aquí hi ha un art culinari i molta gent col·laborant”. L’alcaldessa també va destacar “l’ambient fraternal, l’ajuda mútua entre la restauració. Crec que això s’ha de posar molt de relleu també, perquè la restauració de Gavà és una restauració d’una qualitat molt alta, que té uns xefs reconeguts que estan fent una feina magnifica i penso que part de la vida del carrer de Gavà també és la restauració”. Finalment també va remarcar la gran aportació de la restauració a la Fira: “Penso que no només la pagesia a la Fira d’Espàrrecs amb els espàrrecs han estat lluïts i han estat protagonistes a la Fira sinó que hi ha hagut una part molt important que ha estat la restauració”

Després del lliurament dels premis es va fer el sorteig del Gavàport i del Tapaport consistent en una invitació per a dues persones en qualsevol dels bars i restaurants participants en GastroGavà. Ana Maria Guerrero Valverde (de Cornellà de Llobregat) va ser la persona guanyadora del Gavaport i Carolina Palonsky (de Gavà), del Tapaport.