Els transportistes protesten pel preu del carburant
Els transportistes protesten pel preu del carburant

Una cinquantena de camioners protagonitzen aquest matí una marxa lenta per diverses vies del Baix Llobregat. El grup ha sortit des de Gavà i s’ha dirigit a la B-23 fins a l’A-2, rumb a Barcelona.

Els vehicles han circulat en fila, ocupant un sol carril de l’autovia, a uns 60 quilòmetres per hora i segons el Servei Català de Trànsit (SCT) han ocasionat retencions d’uns dos quilòmetres en la B-23 a Sant Feliu de Llobregat.

Els transportistes protesten per l’alt preu dels carburants i qualifiquen d’“insuficients” i “inconcretes” les mesures que ha plantejat fins ara el Govern per ajudar al sector i ha reclamat que “es garanteixi ja l’estabilitat dels preus dels combustibles”.

En un comunicat, aquesta organització ha alertat que si no es prenen mesures “excepcionals” perquè aquest col·lectiu pugui treballar “en condicions mínimes de rendibilitat” es crearà una situació similar a la crisi econòmica de 2008, quan van desaparèixer “milers de transportistes”.

Aquest gremi forma part de la Federació Nacional d’Associacions de Transport d’Espanya, Fenadismer, que aquest dijous va mantenir una llarga reunió de més de vuit hores amb la ministra de Transports per a analitzar la problemàtica actual i les protestes d’un sector dels transportistes, que es troba en vaga indefinida.

Menys producte fresc a Mercabarna

Els efectes de la vaga de transportistes continuen fent-se notar a Mercabarna, amb menys disponibilitat de producte fresc. Aquesta setmana el mercat ha notat un descens del 38 % de l’entrada de peix i d’un 20 % en el cas de la fruita