Els Tres Tombs tornen a Gavà
Els Tres Tombs tornen a Gavà

Després d’un any d’aturada forçada per culpa de les restriccions derivades per la pandèmia del coronavirus, Gavà ha pogut recuperar, aquest diumenge, els Tres Tombs, amb la tradicional cercavila de cavalls i carros.

Imatge de Sant Antoni, patró dels animals

Val a dir que la pluja va aigualir una mica la festa perquè, segons va explicar Encarnita Martínez, una de les integrants de la organització, “la meitat de carros han anul·lat la presència i també el nombre de cavalls ha estat inferior a altres anys. A més, a l’inici, en la trobada per esmorzar a l’aparcament dels autobusos al costat del cementiri, ha començat a ploure de manera generosa i hem patit per si no podíem sortir. Al final ha parat i hem pogut completar tot el recorregut”.

El seguici va baixar per l’avinguda Joan Carles I, va entrar pel carrer Sant Pere i després va baixar pel carrer Lluís Dalmau fins al Passeig Maragall i l’església de Sant Pere. Allà es van fer els típics Tres Tombs i el mossèn, Xavier Ribas, va beneïr els animals. En la seva intervenció va recordar paraules de Sant Francesc d’Assís, va pregar per al pau a Ucraïna i va fer una crida a la població a “participar en les diferents campanyes solidàries que s’estan organitzant a la ciutat per ajudar a les víctimes de la guerra”.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, també va sumar-se a aquesta celebració, que, al seu entendre, “després de 8 anys, i gràcies a l’esforç de moltes persones, ja està consolidada i s’ha convertit en un acte de ciutat que compta amb el suport de l’Ajuntament i amb la participació de la gent, que surt al carrer per veure aquest cercavila, i porta els seus animalons per tal que siguin beneïts, tal i com mana la tradició”.

Des de l’organització, Encarnita Martínez es mostra confiada de que aquest esdeveniment tindrà continuïtat en el futur, però destaca que “les que ho organitzem ja som grans i necessitaríem gent amb moltes ganes per posar-se al davant i poder tirar molts més anys, esperem que gent més jove es vulgui fer càrrec per portar endavant aquesta tradició endavant, i així nosaltres ens aniríem apartant poc a poc”.