Els veïns de Les Colomeres recapten 1600€ contra el càncer
Una de les actuacions del festival

L’Associació de Veïns Les Colomeres va aconseguir recaptar 1600 euros amb el festival solidari que van organitzar el passat dissabte 18 de març. El fons recollits es destinaran fa lliuta contra el càncer, i en concret es donarà tot el recaptat a la secció gavanenca de l’Associació espanyola contra el càncer. El festival benèfic va incloure actuacions musicals i de ball amb Silvana Dance, la Casa Andalucía de Gavà, o Maite Poveda, amb l’acompanyament de Pedro Rincón y Juanjo Alcaraz.

L’acte va comptar també amb les interpretacions de Dolores Alfonso i Tomás Godino,  dos cantants aficionats de Gavà i impulsors del festival. Segons explica Isabel Mora, presidenta de l’Associació de Veïns Les Colomeres, Alfonso, que “és vocal de la secció gavanenca de l’Associació espanyola contra el Càncer, volia organitzar junt amb altres cantants aficionats algun tipus de festival solidari en benefici de la seva entitat. Ella, com a persona física, no té la capacitat de sol·licitar espais ni organitzar esdeveniments, així que em va demanar ajuda i jo, amb molt gust, em vaig posar a la seva disposició per ajudar-la i col·laborar amb ella en aquest projecte”.

Per organitzar aquest festival “hem comptat amb l’ajuda dels comerços locals, que han aportat obsequis per a la rifa i de fet, a tothom a qui hem demanat col·laboració s’’hi ha sumat”..

Aquest és el primer acte solidari que organitzat l’associació veïnal: “Esperem poder col·laborar amb altres entitats que ens truquin perquè Les Colomeres vol col·laborar amb tothom que ho necessiti, no tenim cap inconvenient en prestar la nostra ajuda”. En aquest sentit, en els darrers anys l’associació està sent especialment activa i, “tot i que sembla que només fem festes, la veritat és que no només fem festes, també ajudem molt a tothom que s’acosta a l’entitat. El que passa és que, per poder ajudar a les persones, fa falta que vinguin a demanar-nos ajuda, nosaltres no podem anar porta a porta preguntant”. Mora recorda, en aquesta línia, que “l’associació està oberta totes les tardes de 5 a 8 i disposats a ajudar a qui calgui, tant si són veïns del barri com si no”.

Respecte a l’associacionisme del barri, Mora destaca que “el barri està viu”, però llença una advertència: “En els cinc anys que porto a l’entitat sí que he notat que la gent viu més cap endins, són més individualistes i no s’ajunten tant per fer coses, costa molt arrencar a la gent de casa per tal que col·laborin en diferents temes. La gent és molt reticent a sortir”.