Emergència Feminista
A Barcelona, la cita serà a les 20 hores.

Gavà dona suport a la declaració d’Estat d’Emergència Feminista, raó per la qual aquest divendres se sumarà a la convocatòria feta per moviments, sindicats i alguns partits polítics en mes de 200 ciutats espanyoles per a reclamar mesures i mitjans per lluitar contra la violència de gènere i construir una societat on les dones visquin segures.

A Barcelona la cita comença a les 20 hores en la Plaça de la Universitat. Totes les convocatòries tindran com a motiu comú prendre els carrers a la nit i il·luminar-los amb llum violeta simbolitzant “la necessitat de desterrar la por de les dones a sortir al carrer a les nit”.

El Consell de Dones del Baix Llobregat ha volgut mostrar el seu suport a aquestes mobilitzacions fent “una crida a la ciutadania a participar-hi per condemnar la violència masclista en qualsevol de els seves expressions”. Aquest ens també recorda que “aquest 2019 està essent especialment cruent pel que fa a xifres, amb més d’una quarantena de dones assassinades, un increment de feminicidis i de denúncies per agressions sexuals”.

El Consell de Dones també destaca “l’augment del nombre d’infants que han quedat orfes perquè han matat les seves mares o bé han estat assassinats” i denuncia que, “tot i això, algunes administracions públiques llancen missatges culpant les víctimes i negant la violència patriarcal”.