Per inscriure-us al club o demanar-ne mes informació, us heu de posar en contacte amb la biblioteca Josep Soler Vidal
Per inscriure-us al club o demanar-ne mes informació, us heu de posar en contacte amb la biblioteca Josep Soler Vidal

L’escriptora gavanenca Emma Marzábal presenta a la nostra ciutat la seva primera novel·la, “Todo menos el silencio”. Marzábal va guanyar un premi en un concurs de microrrelats a Gavà, i el premi era un curs d’escriptura. Va ser el naixement d’aquesta novel·la ja que “em vaig quedar a l’escola, ja no vaig sortir d’allà, i va ser allà on va sorgir la idea de la novel·la”.

L’escriptora defineix “Todo menos el silencio” com “una novel·la psicològica, tot i que també podria ser una novel·la intimista, pots triar el que vulguis. Jo prefereixo qualificar-la com a psicològica perquè, sense arribar ni molt menys als extrems foscos de autors russos com Dostoievski, sí que veus un problema en els personatges principals que està molt latent i t’ajuda com a lector a ficar-te dintre d’aquest trauma”.

La protagonista de “Todo menos el silencio” és la Júlia, que viu als Països Baixos dels anys 70, un lloc “amb molts contrastos respecte a l’Espanya de l’època, i jo parlo d’aquestes diferències a la novel·la”. La Júlia, que ve de Barcelona, viu un repte perquè comença una nova relació, aprèn un nou idioma, i treballa en un país nou.

Respecte al títol, Marzábal confessa que “no n’estava molt segura, però em van recomanar que no el canviés. El silenci del títol es refereix al silenci imposat i al silenci que t’imposes tu mateix, és a dir, d’una banda parlo del silenci que ens imposen família o cultura, que fan referència a coses que no es toquen, però sobretot em refereixo al silenci que sorgeix quan no vols afrontar una realitat i llavors calles”.

La novel·la fa quatre anys que es va començar a escriure, i fa un any que està acabada. Marzábal farà dues presentacions de moment, i “segurament programaré més endavant altres, un escriptor novell s’ha de donar a conèixer i la manera de fer-ho és fent presentacions aquí i allà”.

Emma Marzábal presentarà “Todo menos el silencio” a la Biblioteca Josep Soler Vidal l’1 i 2 d’octubre, tots dos dies a la mateixa hora, a les 18:30h. El llibre ha estat editat per Ediciones Hades.