En Comú Podem contra al Pla de Ponent
El grup, durant la visita de dissabte.

El portaveu adjunt d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Lucas Ferro, acompanyat d’integrants de la formació a nivell local i de la plataforma ciutadana Aturem el Pla de Ponent va estar a Gavà, dissabte al matí, per visitar els terrenys on es planeja el projecte urbanístic.

Ferro va assegurar que “és un pla urbanístic impropi dels temps que vivim, innecessari per Gavà i que afecta a la resta de la comarca”. Segons el diputat dels comuns, “si bé a Catalunya no tenim una Díaz Ayuso fent planificacions urbanístiques que tothom consideraria criticables, tampoc la necessitem perquè tenim un PSC altre cop desbocat en la lògica de la bombolla immobiliària que proposa plans desorbitats, com aquest o el PDU de Gran Via a l’Hospitalet que afecten zones naturals. Són projectes caducs que corresponen a un passat que no toca”.

Per a Lucas Ferro, “al 2023, aquesta inèrcia especuladora i depredadora del territori s’ha d’acabar. És temps de repensar les nostres ciutats i el Baix Llobregat perquè siguin sostenibles i on hi hagi dret a l’habitatge”.

El portaveu de Gavà en Comú, Martí Juan Gabaldón, també creu que “aquest pla no respon a les necessitats del territori, sinó més aviat a lògiques pròpies de l’època de la bombolla immobiliària” i per aquesta raó, “donem tot el nostre suport a les accions judicials que impulsa la plataforma per aturar un pla que destrueix una part del nostre territori natural que creiem que cal protegir, ja que estem convençut que és possible fer habitatge social sense necessitat de renunciar als boscos que ens queden”.

Recordem que la plataforma ciutadana ha demanat la nul·litat d’aquest projecte.