En funcionament un annex a Bellvitge per atendre ingressos de covid

L'”hospital satèl·lit” de Bellvitge ha entrat en funcionament aquest dilluns i s’ha convertit en el primer dels sis espais polivalents previstos pel Govern per posar-se en marxa, tal com ja va avançar El Nacional.cat en una entrevista a la directora i doctora en Medicina i Cirurgia de l’Hospital de Bellvitge, Cristina Capdevila.

Situat davant de l’antiga Escola d’Infermeria i molt a prop de l’edifici d’Urgències de l’hospital, l’edifici, de quatre plantes i una superfície total de 4.500 m2, acull les urgències per a pacients amb Covid-19 i disposa de fins a 64 llits d’hospitalització convencional.

Els propers hospitals satèl·lit que entraran en funcionament seran el del Germans Trias i Pujol (Badalona), entre l’1 i 2 de febrer, seguits dels annexos del Vall d’Hebron i de l’Arnau de Vilanova (Lleida), que obriran les seves portes durant el mes de febrer, el del Moisès Broggi (Sant Joan Despí), que es posarà en marxa al març, i el del Parc Taulí (Sabadell), previst per a la tardor d’aquest 2021.

En el cas de l’espai polivalent de Bellvitge, la planta baixa i la primera es destinaran a l’atenció i el seguiment de les urgències respiratòries i de pacients amb sospita de Covid-19, mentre que les plantes 2 i 3 acolliran cadascuna entre 24 i 32 llits d’hospitalització convencional per a aquesta malaltia.

L’annex també compta amb un pont que comunica aquest nou espai amb la resta d’edificis de l’hospital, a fi de facilitar el trasllat dels pacients i la mobilitat dels professionals.

Més enllà de l’actual moment de pandèmia, està previst que la llarga vida útil de l’edifici permetrà consolidar-lo en el futur com una infraestructura més de l’hospital i dedicar-ho a d’altres usos.