en marxa el Carnet Gavà Jove
El Carnet Gavà Jove està adreçat als i les joves d’entre 16 i 29 anys

El Carnet Gavà Jove és un nou servei que l’Ajuntament de Gavà posa en marxa adreçat als i les joves d’entre 16 i 29 anys del municipi. Aquesta acreditació va ser presentada ahir a la tarda a la plaça Major per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i el regidor de Joventut, Eric Plaza.

Aquest carnet neix a petició dels propis joves usuaris de l’Espai Jove de la Casa Gran. Un espai ofereix tot un seguit de propostes que s’elaboren amb la participació dels propis joves. En aquest sentit, Raquel Sánchez ha destacat que “els i les joves de Gavà tenen molt de talent, són creatius, dinàmics i mostren el seu interès per implicar-se en la construcció de la seva ciutat. És per això, que els animo a que s’involucrin en l’elaboració del nou Pla Local de Joventut per tal que continuïn aportant les seves idees i projectes”. Sánchez considera que “cal posar a l’abast dels joves els recursos necessaris que des de l’Ajuntament podem oferir per tal de generar espais on es puguin expressar i generar projectes que responguin a la demanda dels joves”.

L’objectiu del Carnet Gavà Jove és oferir als jovent promocions i avantatges en serveis públics i als establiments de la ciutat. Al mateix temps, es promociona el comerç local, la cultura, l’esport i s’estableix un canal de comunicació obert entre l’administració i els i les joves de la ciutat.

Els joves que disposin d’aquest Carnet es beneficien de tot un seguit d’avantatges i descomptes en diversos serveis, sobre tot en activitats culturals, esportives, d’oci, comerç i turisme.

Els comerços adherits a la iniciativa s’identifiquen amb un adhesiu de la campanya. Així mateix, els joves poden consultar els establiments comercials a través de la pàgina web de Gavà Jove on hi ha un espai que permet consultar el catàleg i les ofertes. Aquest espai esdevé també un punt de referència pels joves i els comerciants.

El regidor de joventut i cooperació, Eric Plaza ha remarcat que “el carnet jove és molt més que descomptes en comerços i equipaments. Amb aquest carnet els joves podran accedir, sense cap tipus de cost, a serveis socials com ara les assessories laborals, jurídiques o el punt d’escolta afectiva entre d’altres”.

Els titulars del Carnet obtenen avantatges i descomptes del 25% en serveis esportius i culturals de l’Ajuntament. En concret, a les instal·lacions esportives, als actes culturals i al Parc Arqueològic Mines de Gavà. Gisela Tena, jove usuària de l’Espai Jove la Casa Gran va destacar sobre el nou servei: “Nosaltres no tenim molts diners i aquest carnet pot ajudar poder fer més oci i activitats que abans, econòmicament no ens podien permetre”

Els joves poden adquirir el Carnet Gavà Jove a través d’una plataforma web que hi ha la pàgina www.gavajove.cat, on s’han d’inscriure i sol·licitar el carnet. El jovent pot optar entre dues opcions: carnet físic o digital. Si s’opta per aquesta segona opció es disposarà d’un aplicatiu amb el seu carnet que li permetrà accedir a les ofertes.

La presentació del Carnet Gavà Jove va tenir lloc ahir a la plaça Major en un acte amenitzat amb música dj’s i un concert de rap.