En marxa el Pla de Mobilitat a la platja
En marxa el Pla de Mobilitat a la platja

Un any més, l’Ajuntament ha posat en marxa el dispositiu de mobilitat sostenible i segura amb l’objectiu de continuar avançant cap a una mobilitat més sostenible que faci compatible el caràcter lúdic i metropolità de la platja amb la preservació del caràcter urbà-residencial de Gavà Mar i els seus valors mediambientals.

Mesures

  • Zona taronja: aparcament restringit en calçada a vehicles inclosos dins el cens municipal i/o dels residents que n’acreditin l’ús propi. Enguany s’amplia el nombre de places al carrer Salou, sumant un total de 540.

Durant els caps de setmana i festius fins al 25 de setembre, de 9 a 20 hores, només hi podran estacionar els vehicles censats a Gavà, així com els vehicles de rènting i cotxes d’empresa dels ciutadans de Gavà, que estiguin donats d’alta.

Aquest any la zona taronja està distribuïda als carrers Alcanar, Ametlla, Arenys, l’Escala, Cubelles (entre Llevant i Alcanar), Palamós, Roses, Garraf, Amposta, Palafrugell, Salou i Cunit (excepte entre Blanes i Cadaqués).

La zona taronja ja es va posar en funcionament el passat 30 d’abril i es perllongarà fins al 25 de setembre, durant caps de setmana i festius en horari de 9 a 20 hores.

Els establiments comercials i de restauració disposen d’una aplicació per oferir als seus clients la possibilitat d’estacionar, en nombre i temps limitat, en les zones d’aparcament restringit, mitjançant la corresponent reserva.

  • Zona d’aparcament a l’avinguda Europa, 36, restringida a vehicles que portin visible els distintius “CERO” i “ECO”, i els inclosos dins el cens municipal i/o dels residents que n’acreditin l’ús propi.
  • Aparcament adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Hi ha 24 places d’aparcament distribuïdes en diferents carrers de Gavà Mar.
  • Gavà, com a «Ciutat 30», limita la seva velocitat també al barri marítim per garantir una millor convivència entre vianants, ciclistes i vehicles de motor.

Transport públic

  • GA1 amb una freqüència de 20 minuts tots els dies de la setmana. Serà gratuït els caps de setmana i festius fins a l’11 de setembre.
  • A la zona marítima també es pot arribar amb L94 i L95, amb una freqüència de pas de 20 minuts, i L77 (de Cornellà a Gavà Mar, passant per l’aeroport).

El dispositiu també inclou la promoció dels desplaçaments a peu i en bicicleta. Des del nucli urbà es pot accedir a la zona marítima a través de l’avinguda del Mar i continuar el recorregut pel passeig Marítim.

Per poder aparcar la bicicleta es disposa de 100 aparcaments distribuïts per tots els carrers que donen a la platja. A més, es disposa de 24 pàrquings de bici a peu de sorra i un bicibox amb 14 places situat a l’avinguda del Mar amb passeig Marítim.