En marxa els treballs de reparació del pont de la Pava
En marxa els treballs de reparació del pont de la Pava

La Generalitat de Catalunya, com a titular del pont de la Pava, a la C-31, informa dels treballs de reparació que executa en aquesta infraestructura que, recordem-ho, divendres es va haver de tancar al pas després que el Servei de Carreteres detectés patologies greus que podien posar en perill la seguretat de les persones usuàries. Arran d’aquest imprevist l’Ajuntament havia demanat que es posés en marxa un servei de bus per garantir la connexió d’un costat a l’altre de l’autovia mentre s’allargués la reparació però “davant la complexitat d’impulsar aquesta mesura l’ens autonòmic ha decidit accelerar les feines més urgents”.

Des de la nit de divendres, 23 de març, s’està reforçant l’estructura i fent el drenatge de l’aigua acumulada a l’interior i es preveu que els treballs estiguin enllestits aquest divendres, 29 de març. En cas que acabin abans, s’obrirà el pont de manera immediata.

La Generalitat  informa que, per tal de facilitar el pas d’un cantó a l’altre de l’autovia, ha habilitat un servei de taxi gratuït. El servei estarà operatiu entre les 6 i les 23 hores i es mantindrà mentre el pont de la Pava continuï tallat. Per fer ús d’aquest servei cal situar-se al peu del pont (està senyalitzat). Hi ha un taxi a cada banda de l’autovia que estarà en servei en aquest horari.

Així s’informa que “la reobertura serà provisional i la capacitat de pas quedarà restringida a una filera de vianants” i que “finalitzats els treballs s’estudiaran les intervencions necessàries per reparar definitivament el pont”. Així mateix, l’Ajuntament de Gavà adverteix que continuarà “fent el seguiment de la intervenció i del compliment dels terminis previstos per a la seva reobertura”.

Recordem que l’inici de la reforma integral i definitiva de l’esmentat pont va ser anunciada per la Generalitat per a finals d’aquest any, 2024, i que compten amb un pressupost de 350.000 euros.