Éric Plaza ha presentat la Xarxa Aturem els Rumors
Éric Plaza ha presentat la Xarxa Aturem els Rumors

L’Ajuntament de Gavà ha posat en marxa la Xarxa Aturem els Rumors a Gavà. El consistori pretén amb aquesta iniciativa “prevenir els rumors que es generen a la nostra ciutat i, una vegada s’han localitzat aquests rumors, donar una resposta oficial per desmentir-los i fer que la veritat prevalgui abans que puguin causar danys i perjudicis a la població”, ha explicat Éric Plaza, regidor de Govern Obert i Participació de l’Ajuntament de Gavà.

Aquesta Xarxa en principi hauria de servir “no només per aturar rumors respectius a la immigració, sinó que també ens ha d’ajudar a aturar qualsevol rumor que des de l’Ajuntament considerem que pugui fer mal o que s’estigui estenent de manera important i que considerem que mereix una resposta oficial de l’Ajuntament per desmentir-lo”.

Per facilitar la tasca d’aquesta Xarxa s’ha creat un correu electrònic per tal que els ciutadans puguin denunciar els diferents rumors que hagin localitzat a Gavà. L’Ajuntament després valorarà si el rumor mereix o no una resposta oficial ja que “la intenció és que els rumors que es desmenteixin no siguin de salsa rosa sinó que siguin d’importància social, que puguin crear algun tipus de dany o de perill o de sensació d’inseguretat o algun tipus de sentiment homòfob o xenòfob o similar”.

En el marc d’aquest projecte s’han creat perfils a Facebook, Twitter i Instagram amb la idea de difondre missatges per desmentir rumors. També cada mes hi haurà missatges en aquesta línia al Bruguers on es publicaran “frases del tipus “sabies que…” que desmentiran realitats de la nostra societat actual”.

Plaza ha destacat que “els rumors més importants que localitzem actualment a qualsevol ciutat tenen a veure amb els immigrants i amb temes com les subvencions o els refugiats, són rumors tipus “els immigrants no paguen impostos” o “els refugiats reben tot tipus d’ajuda i els d’aquí no en reben”, i tot això és mentida i volem desmentir-ho”.

El regidor gavanenc conclou assegurant que aquesta Xarxa pretén realment “fer una societat amb una pau social millor que l’actual, que ja n’hi ha de pau però la idea és que aquests rumors no es difonguin i sobretot que no es quedin incrustats a la nostra societat”.

La Xarxa no només actuarà fent aquest monitoratge sinó que està concebuda de manera transversal, i per tant també serà present en diversos actes que s’organitzin a la ciutat per donar visibilitat als seus missatges.