Energia solar
Plaques solars al sostre de l'escola Gavà Mar

L’Ajuntament de Gavà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han organitzat un acte per informar sobre els beneficis ambientals, econòmics i socials que l’energia solar pot aportar al conjunt de la ciutadania, i les possibilitats d’ajuts i subvencions per finançar-la. L’acte tindrà lloc a la Sala d’actes de l’Institut Escola Gavà Mar, el proper dimecres 30 de novembre a les 18:30h, amb entrada gratuïta.

L’acte comptarà amb la sessió Connecta’t al sol. Com estalviar amb energia neta i de proximitat, a càrrec d’Ivan Capdevila, director de l’Estudi Ramon Folch (ERF), i s’abordaran qüestions relacionades amb la producció d’energia solar a nivell domèstic, tant en cases unifamiliars com en blocs d’edificis plurifamiliars. També s’explicaran les subvencions i ajuts vigents orientats a finançar aquestes instal·lacions, les bonificacions a les quals poden optar els usuaris, i les possibilitats d’estalvi econòmic en la factura energètica.

Addicionalment, es farà un repàs d’alguns dels casos d’èxit més rellevants dels municipis metropolitans.

També comptarà amb la sessió Ajuts per a la rehabilitació energètica dels habitatges, a càrrec del Consorci Metropolità de l’Habitatge

Es tracta d’un acte dinàmic i participatiu, que comptarà amb un torn obert de preguntes i comentaris per resoldre dubtes i ampliar informació. La dinamització de l’acte anirà a càrrec de la consultoria energètica i ambiental Estudi Ramon Folch i Associats (ERF).