Enllestit el tram d’obres de la C-245 entre Les Panes i Fortià Casanovas
Enllestit el tram d’obres de la C-245 entre Les Panes i Fortià Casanovas

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha fet una visita aquest divendres a les obres de reforma de la C-245, que, pel que fa al tram comprès entre la riera de les Parets fins al carrer Fortià Casanovas, ja han finalitzat a manca d’acabar d’instal·lar els fanals i pintar els carrils.

A partir del mes d’agost, i fins els volts de Nadal s’afrontarà el nucli dur del projecte perquè s’actuarà enmig del nucli urbà, la qual cosa comporta alguns enderrocaments i altres afectacions que segons ha precisat Badia, “suposaran lògiques incomoditats per als veïns i veïnes, i per a la circulació però que “valdrà la pena perquè el resultat final permetrà crear un continu urbà cobrint un eix principal i pacificant la via amb menys vehicle privat. Un projecte molt ambiciós amb una important inversió de caràcter supramunicipal que ens ajudaran a fer la mobilitat més sostenible i fàcil, promocionant el transport públic i la bicicleta”.

Hores d’ara Gavà viu l’obra de ple i segons l’alcaldessa “encara haurem de tenir paciència, comprensió i una actitud positiva durant uns mesos perquè ara toca afrontar el tram més complex amb afectacions en la mobilitat i l’estacionament, però no es pot fer d’una alta manera”.

Badia ha explicat que “per tal de cobrir les necessitats d’aparcament es fan actuacions en carres adjacents i al carrers Girona es crearà un zona de pàrquing per a 180 vehicles, amb totes les mesures que permetran l’accés a peu al centre creuant el pas de sota de la via del tren”.

Els mesos d’octubre, novembre i desembre es previst que es facin les feines en el sector més proper a la Rambla i, segons Badia, “si no hi ha endarreriments, el projecte estarà enllestit al nostre municipi la propera primavera”, una obra que segons ha manifestat “m’enorgulleix que es pugui materialitzar essent alcaldessa, perquè serà una profunda transformació que la ciutadania agrairà”.