Enric Sió, referent del còmic
L'activitat es farà el proper 19 febrer.

El proper 19 de febrer la biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà acollirà una trobada dedicada a la figura del dibuixant, il·lustrador, fotògraf i publicista català Enric Sió. L’activitat , que donarà inici a les 18.30 hores, comptarà amb l’assistència de Jordi Riera, comissari de l’exposició “Enric Sió, el dibuixant que va trencar motlles”.

Enric Sió, nascut a Badalona en 1942, ha estat un dels principals dibuixants de tota la història del còmic espanyol. La seva aportació va anar més enllà de l’entreteniment. Va ser un artista multidisciplinari, experimentador i avançat a la seva època que es va dedicar al món del còmic, la il·lustració i la publicitat amb sorprenents resultats. Els afeccionats al gènere recordaran les seves memorables històries de Aghardi i Mara, però el seu nom també va sortir a la palestra per una anècdota que va ser molt popular. Corria 1992 i, en ple Barça-Madrid, una noia es va despullar en les graderies. La fotografia es va fer (com es diria ara) viral i els mitjans de comunicació es van encarregar de divulgar-la. Sió va ser el responsable.

El treball d’Enric Sió s’inscriu en els corrents que a partir de mitjans dels anys seixanta van reivindicar, principalment des de sectors intel·lectuals de França i Itàlia, la majoria d’edat de la historieta, considerada fins llavors un mer entreteniment infantil. El seu nom està vinculat al de l’italià Guido Crepax, de qui va manllevar el seu personatge Valentina en una de les seves historietes.

L’últim treball de Sió va ser una caricatura de Pinochet que el diari Avui, amb el qual col·laborava.