Entitats de cultura popular estrenen nou repertori musical

Aquest diumenge, 1 de juliol, amb motiu de la Festa Major de Sant Pere, les entitats de cultura popular vinculades al Xerinolis podran estrenar nou repertori musical durant els seus balls de lluïment.

A principis d’any, els Grallers l’Anguila de Gavà van presentar un projecte per tal de dotar els entremesos de la ciutat de música pròpia, tal i com ja tenen poblacions com ara Reus o Berga. Totes les peces han estat obra d’en Raúl Puga i Fernández, president de l’entitat.

La primera de les peces a estrenar porta el nom de Barons d’Eramprunyà, i està dedicada al 25è aniversari dels gegants, que coincideix amb la festa major d’enguany. Es tracta d’una peça musical d’inspiració medieval. Comença i acaba amb un ball pla solemne. La part central de la música és una marxa que permet augmentar el ritme i ballar les figures amb més alegria.

La Campana de Sant Pere és la segona de les melodies, que la ballaran els petits de l’Agrupament Escolta i Guia ‘Roc del Migdia’ amb la campana i les burres. La campana és el símbol més nostrat de Sant Pere té una peça musical ben singular. A ritme de 4/4, es presenta una música èpica que vol il·lustrar sonorament el viatge que van fer els gavanencs quan transportaven la simbòlica campana cap a la població.És una música inspirada en la llegenda, en què el ritme inicial pretén mostrar les estrebades a la corda que subjectava la campana a les mules.

L’Esbart Brugués interpretarà la Jota Final. Si bé no és un estil gens característic de la nostra zona geogràfica, també és veritat que la fantasia i la modernitat ens permeten prendre aquest tipus de llicencies creatives.

I per acabar, totes les entitats podran participar de l’últim ball amb la música Xerinolis. És la peça destinada al final de festa. Ha estat pensada com a música de ball conjunt, on cada entremès simplement balli al ritme de la música i convidi el públic a saltar i ballar. La música és una marxa binària que anima a la gresca.

Totes les peces han estat compostes per a dues gralles i timbal, la formació bàsica d’aquests instruments.

PUBLICITAT