Entitats esportives amb el civisme
Les entitats esportives se sumen a la campanya de civisme

Les entitats esportives de Gavà s’han sumat a la campanya de civisme “Fem les Coses Bé” impulsada per l’Ajuntament, una iniciativa que vol fer especial incidència en promoure les actituds positives com el respecte i la convivència, valors que des dels clubs locals asseguren treballen “des de la base”.

Pilar Supervía, del CCR de gimnàstica rítmica, patinatge i futbol sala del Col·legi Santo Ángel, assegura que “esport, respecte, educació i tolerància van de la mà” i que són valors positius que, units d’altres com l’esforç la col·laboració, “forgem en la manera de fer, com a eina educativa per formar els més petits”.

Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, comparteix aquesta idea i referma el compromís del col·lectiu que representa de “seguir treballant en aquesta línia, perquè nosaltres no podem entendre l’esport de cap altra manera. Per aquesta raó en adherim a l’esperit d’aquesta campanya”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha expressat el seu “sincer agraïment a tots ells, perquè el seu compromís i implicació són fonamentals com a eina per a la transmissió de valors que tenen a veure amb l’ús de les instal·lacions com a espai públic i compartit, i per tant, és responsabilitat de tothom tenir-ne cura i teixir aquest sentiment en positiu sobre el respecte que volem que imperi”.

La campanya s’estén a més sectors i col·lectius, per exemple als comerços que mostraran un adhesiu amb la imatge de la campanya. Així mateix, es donaran pautes per poder controlar els abocaments incontrolats que encara es produeixen quan s’aboquen els residus comercials. La campanya es complementa amb el repartiment de diferent material informant de les diferents accions que es desenvolupen, com fulletons amb un resum d’accions cíviques i incíviques, la feina que porta a terme l’Ajuntament pel civisme i les sancions contemplades per actes incívics.

També s’impulsa el concurs #FemLesCosesBé. La proposta anima als ciutadans a publicar vídeos o fotografies a Instagram, Twitter o Facebook amb un comentari que inclogui el hashtag #FemLesCosesBé. Un cop finalitzat, hi haurà dos guanyadors. Un per l’usuari que pengi la publicació amb més interaccions i un segon que serà escollit aleatòriament entre tots els participants.