Episodi de pluja general i temporal marítim
Mapa de previsió per aquest dimarts, 23 de novembre

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de la formació d’una depressió entre les Illes Balears i Catalunya que donarà lloc a un episodi de precipitació extensa i temporal marítim entre dilluns i dimecres de la setmana vinent.

La predicció indica que la precipitació s’iniciarà aquest dilluns per la meitat nord i est de Catalunya, mentre que dimarts i dimecres s’estendrà a la resta del territori fins a fer-se general. La cota de neu baixarà dels 1400 als 1000 metres aproximadament. Malgrat això, la posició final de la depressió podria afavorir l’escolament d’aire fred per la vall de l’Ebre, i dimarts la cota de neu baixaria per sota dels 1000 metres al sud de Catalunya. Les acumulacions més importants en tot l’episodi es preveuen al quadrant nord-est i a la resta del litoral i del prelitoral, on, de manera local, podran ser extremament abundants amb registres de més de 100 mm de precipitació.

A banda, el vent de component est, que bufarà entre moderat i fort especialment al litoral, donarà lloc a un fort temporal marítim, amb onades que superaran els 2.5 metres d’alçada, especialment dimarts.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès preavisos de Situació Meteorològica de Perill per acumulació de pluja i per onatge.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat