ERC a favor de bonificar als particulars que facin compost
Miquel Roselló, portaveu d'ERC a Gavà

Esquerra Republicana de Gavà demanarà al Ple d’aquest dijous, 22 de juliol, que l’Ajuntament exigeixi a la Diputació de Barcelona que corregeixi les errades comeses aquest any el cobrament de les taxes de residus als particulars que tenien dret a bonificacions perquè autogestionaven la fracció orgànica per fer compost.

Segons precisa Esquerra “han estat diverses les queixes rebudes de persones que, tot i tenir una compostadora al seu domicili i haver gaudit fins ara d’aquesta reducció, s’han trobat que enguany no se’ls ha aplicat aquesta reducció. Així, han passat de pagar 59,06 euros l’any passat a 73,82 euros. Des de l’Ajuntament no se’ls ha donat resposta a la seva reclamació i se’ls ha adreçat a la Diputació de Barcelona, qui fa actualment la gestió per delegació d’aquests tributs i que tampoc ha contestat la reclamació”.

ERC precisa que “el problema rau en el moment d’aprovar la delegació de la competència a la Diputació, on es va assegurar que es faria exactament en les mateixes condicions per als ciutadans i ciutadanes que hi ha via fins aquest moment; i això ha d’incloure la reducció abans esmentada”.

És per això que els republicans reclamen que “se subsanin els errors, es retorni la diferència i es mantinguin la bonificació establerta en la ordenança municipal d’una reducció del 20% de la tarifa general, amb l’objectiu de seguir potenciant aquesta pràctica”.

Segons ERC, “la correcta gestió de residus és cabdal per a qualsevol municipi i més encara si es vol que es faci des d’una òptica ecologista per tal de protegir el medi ambient i la nostra societat, des de fa molts anys, s’ha basat en el consum cada cop més elevat de productes de tota mena però això també ha implicat un augment en el volum de deixalles que generem. Per tal de reduir aquestes deixalles, una mesura molt útil és aplicar la regla de les 3R, és a dir, reduir (el consum i producció de deixalles), reutilitzar (allargar al màxim la vida útil del que utilitzem) i, finalment, reciclar (recuperar de les deixalles el material útil)”.