ERC a favor de regular el preu dels lloguers
Gavà des de l'aire.

ERC-Gavà lamenta “el perjudici per als gavanencs per la no convalidació el decret llei elaborat per la Generalitat amb els vots de Cs, PSC, PP, els Comuns i la CUP el passat 26 de juny”.

Esquerra precisa que “el canvi normatiu volia incidir, especialment, en els barris i ciutats on l’oferta d’habitatge assequible sigui escassa. Aquest és el cas de Gavà que, a més, és un dels municipis catalans on més ha augmentat el preu del lloguer durant els darrers anys, a causa de les habituals pràctiques especulatives del mercat immobiliari”.

Segons els republicans “el decret llei col·locava Catalunya al nivell de països com Alemanya o Itàlia, on els respectius codis civils contemplen aquesta possibilitat. A altres llocs com Portugal, Àustria, França o Suïssa també compten amb fórmules semblants. Els tres partits del bloc del 155 (PSC, Cs i PP) van argumentar el seu rebuig afirmant, un cop més, que la norma excedia les competències de la Generalitat. La CUP i els Comuns es van afegir al bloqueig per motius partidistes”.

ERC diu que “des del Departament de Justícia s’havia demanat al govern espanyol lleialtat per respectar les competències que li corresponen en aquesta matèria i que no torpedinés els intents de donar resposta des de Catalunya a una clara i urgent demanda social”.

Malgrat aquesta negativa, ERC no renuncia “a la limitació del preu dels lloguers” i, en breu, portarà el document de nou al Parlament “com a proposició de llei per negociar un acord que sumi la majoria de la cambra”.