ERC a la Diada 2019

ERC Gavà ha comptat amb la presència del diputat al Parlament, Jordi Albert, en els actes alternatius i marcadament sobiranistes per commemorar la Diada a la ciutat, esdeveniment que els propis republicans van instaurar des del 1992.

El portaveu del grup municipal, Albert Massana, iniciava la seva intervenció admetent que “si bé el camí cap a la independència és llarg i feixuc, esdevé il·lusionant i guiat pels objectius de llibertat, igualtat i justícia social”.

Massana feia notar que, “per primera vegada en unes eleccions espanyoles Esquerra ha guanyat a Catalunya, o el que és el mateix, la majoria avala el nostre projecte polític. Som l’eina per assolir la independència, un camí gens màgic, que passa per enfortir el republicanisme i debilitar gradualment el règim del 78 que encara controla l’estat”.

Albert Massana precisa que “un cop plenes les urnes de groc ara cal fer possible un nou tsunami democràtic, una resposta ciutadana no violenta a la sentència del suprem basada en la desobediència civil reclamant la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats i lluitar, amb fermesa, pels drets individuals i col·

Per a Massana “el municipalisme és la primera trinxera per construir el nou país” i ha posat en valor el fet de ser avui la segona força política a la ciutat un ascens que és fruit de la feina honesta i rigorosa que hem fet en els darrers anys”.

El diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Albert, considera que cal sumar adhesions i “alçar la mirada perquè les mirades avui no compartides ho acabin sent”. Albert creu que “la nostra lluita n’ha d’associar d’altres de caire social, com la de l’1 de maig o les relacionades amb les persones migradesperquè, al seu entendre, “el republicanisme català és la punta de llança en la defensa d’injustícies arreu del món, per això ens sumem al clam per la llibertat de tots els presos polítics”.