ERC
Fotomuntatge creat per ERC-Gavà per il·lustrar la seva queixa

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha acusat al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) d’”utilitzar la pandèmia per fer electoralisme”. Els republicans fan aquesta afirmació en una dura crítica al Pla d’Innovació i Reactivació Econòmica aprovat el passat dijous 14 de gener en un ple extraordinari.

ERC assegura que el PSC, “com en altres ocasions, barreja naps i cols, una praxis habitual d’aquest ajuntament, com quan volen pujar el sou dels càrrecs públics (per exemple, els regidors) i ho inclouen en la mateixa votació que ha d’aprovar l’augment de sou dels treballadors municipals i així s’asseguren el vot favorable de tots els partits”.

La formació republicana denuncia que “una vegada més, i malgrat la gravetat de la situació, el PSC de Raquel Sánchez ho ha tornat a fer i ha introduït dins la Thermomix l’estratègia de govern del PSC pre-Covid, el Pla d’Acció Municipal (PAM) i l’acord ciutadà “Més que mai, Gavà”, ja aprovat anteriorment per tots els grups municipals, tot amanit amb el seu programa electoral. Un cop tot ben barrejadet en surt el flamant “Pla d’innovació i Reactivació Econòmica”, que és el que finalment es votava”.

Esquerra critica que aquest Pla “està farcit de totes les frases boniques i benintencionades a que ens té acostumats el PSC-Gavà però que la realitat desmenteix completament”. I en citen alguns exemples: “Participació Ciutadana, on sempre s’acaba aprovant allò que ja té planejat el govern municipal; un model que preserva el territori, obviant la destrucció de l’entorn natural que comporta el Pla de Ponent o la tala d’arbres a la Pineda; o desenvolupament sostenible adaptat als nous temps, quan s’intenta amb esmenes que el nou PDUM, que considera tot el sector dels Joncs com a corredor natural, el segueixi considerant un sector estratègic com sortia al PGM de 1976”.

Els republicans recorden que “aquest “nou” pla incorpora propostes d’accions que o ja formaven part del programa i projecte del govern municipal o ja formaven part dels eixos aprovats en l’”Acord de Ciutat” que encara no s’han portat a terme”. També posen sobre la taula que “s’hi incorporen projectes, com el de la Unió de Cooperadors de Gavà, que no tenen res a veure amb la pandèmia i les seves conseqüències, sinó que ja estaven, en la seva majoria, aprovats, escrits i reescrits però pendents d’executar”.

ERC vol deixar clar que “sempre estarem a favor de la reactivació econòmica o de noves mesures per tal de pal·liar la crisi econòmica provocada per la pandèmia, però el que no pot pretendre Raquel Sánchez és que els partits de l’oposició aprovin de manera encoberta el programa electoral del PSC, especialment si no hi estan gens a favor”.