ERC amb la llibertat expressió
Albert Massana, portaveu del grup municipal d'ERC a Gavà

El grup municipal d’ERC-Gavà ha registrat una declaració política al Ple de setembre, on defensa el dret a la llibertat d’expressió a l’espai públic.

La moció “vol respondre a la polèmica viscuda les darreres setmanes per la campanya impulsada per C’s, amb el suport del PP i d’alguns dirigents del PSOE, reclamant la neutralitat de l’espai públic entesa en sentit negatiu, és a dir, defensant la prohibició de l’exhibició als carrers i les places d’idees i posicionaments polítics i socials”.

Segons Esquerra, “una societat democràtica es basa en el contrast de parers i la diversitat ideològica” i “el marc de llibertats permet i garanteix que totes les idees es puguin difondre i divulgar”, i “el mateix text constitucional, encara vigent a Catalunya, estableix que es reconeixen i es protegeixen els drets a expressar i difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l’escriptura o qualsevol altre mitjà”.

La declaració recorda que “la democràcia implica divisió d’opinions, debat i en darrera instància, vot” i que “l’espai públic ha de ser un lloc de discussió i contrast de parers. Ha de servir per anunciar actes i activitats en una societat viva i plural”.

És per això que ERC considera que “qualsevol prohibició de l’expressió d’idees i d’opinions en l’espai públic, ni que sigui sota l’aparença d’una falsa “neutralitat”, és profundament antidemocràtica i reclama que el consistori deixi clar el seu rebuig majoritari a qualsevol acció i proposta que limiti aquest dret”.